Preplezana prva skala

Prelepa nedelja – no vsaj na primorskem – je marsikoga zvabila iz stanvanja in tako sva se tudi midva podala za nekaj uric na zrak. Plezalno opremo sva imela s seboj, zato sva se odpravila v Črni Kal, kjer je nekaj enostavnejših smeri z oceno 4a, b, c in naprej. Ravno prave za naju začetnika. To je bil najina prava samostojna pot v skalo in moram reči, da sva izbrala pravo. Je pa tudi res, da so bile vse ostale smeri kar precej zasedene. Razlog za to je verjetno tudi popoldanska ura, ki sva jo izbrala za najin prvi poskus.

Ko sva končno našla pravo mesto in si vse namestila -plezalni pas, sisteme, matičarko, gurtnico, razvila špago – vru,…, naredila dvojno preverjanje je bil čas, da sem odplezala prvo skalno smer v letošnjem letu z vpenjanjem seveda. Izbrala sva lahko, a sem imela kar nekaj težav, saj sva bila prvič sama v skali, kjer še nisva plezala in nisva vedela kje so dobri oprinki,…, a je šlo! S prevezovanjem na vrhu nisem imela nobenih težav in tako je bilo vse pripravljeno na vzpon Aleša, ki ga je kar hitro opravil, a je imel nekaj težav s spuščanjem – predvsem s strahom, ki pa je tudi kmalu izplahnev. Tako sva odplezana nekaj smeri za občutek, seveda pa že gledava naprej, kdaj se spet podava pod in v skalo!

Seveda nimava nič proti, če se nama kdo pridruži, zato tudi tukaj vse pozivam, da se javite in se skupaj podamo ter osvojimo kako smer!  🙂

Še nekaj fotk, ki pa jih ni veliko, saj ni prav enostavno in predvsem va…. za spolezalca zgoraj,….