Blog Slovenija Šport
spela  

Vasice nad Koprom

Prvomajske praznike je velika večina izkoristila za skok na morje, saj je bila napoved vremena lepa, prazniki oz. dela prosti dnevi pa razporejeno odlično.  Seveda nissva bila izjeme in sva se odpravila za nekaj dni na primorsko stran, kjer sva resnično uživala v toplem sončku. Glede na to, da morje še ni za kopanje, sva se odpravila na kolo po okoliških vascah nad Koprom.

Prvotni plan poti, ki sva si ga tokrat skrbno napisala na listek, se je kmalu obrnil na glavo, saj sva falila že prvi odcem. Ne vede, da sva zapeljala v napačno smer, sva pot nadaljevala,  saj  je bila kljub temu lepa. V daljavi sva kmalu zagledala malo skalnato vasico na hribčku in se podala do nje. Koštabona je vasica v kareti so skoraj vse hiše naarejene iz skal, a resnično lepo ohranjene. Vasica je mala, a premore kar dve cerkvi in eno šolo. Privoščila sva si krajši postanek pri mali idilični cerkvici, pred nadaljevanjem poti pa sva se pozanimala pri domačinih kako in po kareti srani prideva v dolino Dragonje Po makedamski poti sva se tako spustila nekaj sto metrov niže in med vinogradi prispela do struge reke Dragonje, ki pa je bila po večini prazna. Soskusila sva poiskati nasledjo slikovito staro istrsko vasico Puče, a nama tudi to ni ospelo. Glede na to, da sva se že izgubila sva le sledila tablam, ki so naju usmerila proti prvi znani vasici. Vse skupaj je pomenilo, da se morava ponovno povspeti vsaj toliko kot sva se spustila in to je nekaj več kot 100 metrov. Trpela sva skoraj 3 kilomeetre, da sva se dvignila in počasi prikolesarila preko Župančičev do vasice Pomjan, kjer so se že pripravljali na dan špargljev, ki je potekal naslednji dan.

Tokrat sva spoznala še en predel Slovenije, po kateri se v življenju še nisem vozila. Male skalnate vasice na obrobju hribškov so resnično vredne ogleda, in upam da se bova na to območje še vrnila. Fotografije spodaj govorijo svojo zgodbo.

 

 

 

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes