V Tivoli prihaja Zenit iz Kazana

Jutri se v polnem Tivoliju ponovno obeta vrhunska odbojka, saj v osmini finala lige prvakov blejski ACH volley gosti rusko ekipo Zenit iz Kazana, ki je v lanski sezoni osvojila naslov prvakov. Brez dvoma vrhunsko moštvo, ki pa so ga po lanski sezoni zapustila oba sprejemalca, oba ruska reprezentanta. V Zenitu nedvomno izstopa ameriška naveza Lloy Balla kot organizator in napadalec Clayton Stanley, ki blesti z izjemnim začetnim udarcem, oba pa sta člana zlate olimpijske reprezentance iz Pekinga. Kapetan AHC Volleya Mitja pleško je dejal O tej navezi lahko govorimo le v superlativih, imata ogromno uspehov in sta deležna velikega spoštovanja. Če igrata skupaj, lahko sama premagujeta nasprotnike, seveda pa to ne pomeni, da ju jutri nebomo poskušali zaustaviti. Povdariti je potrbno tudi to, da je ekipa iz Kazana precej višja od Blejcev, saj le trije igralci merijo manj kot 200 cm.

“Bolj se tekmovanje preveša v boje na izpadanje, toliko težje je,” je ob začetku novinarske konference dejal kanadski strateg na blejski klopi Glen Hoag. Povdaril je tudi, da bodo morali biti njegovi varovanci potrpežljivi in pametni ter igrati točko za točko. “Pogledali smo si kar nekaj njihovih videev, tudi tistega s tekme v Parizu, ki jo je Zenit izgubil. Pariz je nam zelo podobna ekipa, zmagali pa so, ker so igrali potrpežljivo in niso delali napak.” Spodbudno je to, da na tekmah in treningih blesti Gasparini, ki je eden od ključnim mož, kakšna pa bo prva postava nam Hoag še ni zaupal. Povdaril je le, da bodo vsi igralci 100% pripravljeni na dvoboj, ki ja že nestrpno pričakujejo.

To velja tudi za gledalce, ki so karte pokupili že nekaj dni pred srečanjem, saj bo to verjetno zadnja tekma v tej sezoni in to z vrkunsko Rusko ekipo, ki je v Slovenijo prišla včeraj s svojim lastnim letalom.

Nekaj slik iz preteklih srečanj v ligi prvakov si lahko ogledate v galeriji.

Related Posts

  • 8.11.2009 TANZANIJA – KILIMANJATO, SAFARI in ZANZIBAR
    8.11.2009 TANZANIJA – KILIMANJATO, SAFARI in ZANZIBAR
  • Model beach volleyball turnament – MiamiModel beach volleyball turnament – Miami
  • Sen MonoromSen Monorom
  • V pričakovanju 44. Barkolane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *