Blog Družinska fotografija Potovanja Slovenija Živali
spela  

Živalski vrt Ljubljana

Polovična cena karte je bila povod, da sva najino princesko prvič peljela v Ljubljanski živalski vrt. Kljub temu, da smo imeli karte oz kopone, ki so praktično karte nas je presenetila vrsta in čakali smo skoraj 20 min, da smo prišli do vhoda. Seveda sva bila presenečena in h krati razočarana nad še eno našo nesposobnost, saj res ne vem, kaj hudirja delajo na blagajni, da se toliko časa čaka.

Po obveznem čakanju smo se nekako prišli skozi vhod in začeli sprehod po živalskem vrtu. Res je, da je najina mala še kak mesec premala, za vse živali, ki jih je možno sploh videti v tem času, saj jo je zanimalo vse okoli, živali pa niti opazila ni. Res je tudi, da je doberšenj del živali v brlogih na toplem, ali pa so počivali nekje čim dlje od oči radovednih obiskovalcev in je tudi to razlog, da jih ni opazila. Zanimivo je pa povsem na koncu opazila in jih radovedno opazovala male Sirukate, ki so jo radovedno opazovale na zadnjih nogah. 🙂 Nama so se zdele zanimive in predvsem dovolj velike tudi za najino malo žirafe, a njo niso ravno zanimale. 🙂 Sama sem se malce dlje časa zadržale še v vivariju, kjer je nastalo nekaj lepih fotografij. Moram napisati, da sem upala, da bomo videli nekaj več živali, a verjetno tudi ura našega obiska ni bila najbolj primerna in bomo morali priti še in še, a bo minil še kak mesec, da bo vse skupaj malce bolj zanimivo za vse nas.

Moram pa reči, da je kar nekaj sprememb od zadnjič, nekaj let nazaj, ko sem bila v Ljubljanskem živalskem vrtu. Predvsem so velike zveri pridobile nekaj več prostora in obiskovalcem so jih poskusili povsem približati in nam omogočajo pogled v živalski svet skoti številne velike steklene predele kletk.

Naš sprehod po Ljubljanskem živalskem vrtu še spodaj v fotografijah.

Leave A Comment