Blog Potovanja Šrilanka 2017 travel Travel with kids
spela  

Polonnaruwa – Šrilanka

Iz Sigiriye smo se odpravili na dnevni izlet v Polonnaruwo. Najprej s tuk-tukom iz Sigiriye do Inamaluwe (300 LRK, cca. 10 km) in naprej z avtobusom (cca. 200 LRK za vse 3) do zgodovinskega mesteca Polonnaruwa, ki je od Sigiriye oddaljena 57 km. Takoj, ko smo prispeli tja, smo rentali kolesa, saj so imeli tudi kolo s sedežem za Lio zadaj za 400 LRK za kolo/dan. Staro mesto Polonnaruwa so zgolj še roševine, ki se razprostirajo na razdalji 2 km ob jezeru.

Polonnaruwa (Tamil: பொலன்னறுவை, se izgovoti Polaṉṉaṟuvai) je glavno mesto okrožja Polonnaruwa v severni osrednji provinci Sri Lanke. Polonnaruwa je znana kot kraljevsko starodavno mesto kraljevine Polonnaruwa iz 11.stoletja, ki je bilo prvič razglašeno za glavno mesto in sedež kralja Vijayabahu I, ki je leta 1070 porazil Chola za osamosvojitev in ponovno združil državo. Starodavno mesto je titulo glavnega mesta prevzelo od Anaradhapure, ki je bila oblegana in izropana s strani vojske Južne Indije. Staro mesto Polonnaruwa je bilo razglašeno za območje svetovne dediščine – World Heritage Convention, UNESCO, 1982. Več si lahko preberete na Wikipedii in urasni strani https://lanka.com.

Luštno starodavno mestece, ki je enostavno dostopno tudi za mlade družine s kolesi ali tuk-tuki. Vstopnina je 25$ na osebo, za otroka ni bilo treba plačati nič. Pri vhodu je najprej muzej, kjer imaš z zelo lepimi maketami ponazorjeno kako so, oz. kako naj bi vse te zgradbe izgleale včasih, da si lažje predstavljaš, kako naj bi izgledalo, nato pa si sledijo starodavne palače in svetišča, ki so v večini v ruševinah. S kolesom smo imeli tako kar zanimivo dopoldansko turo po zgodovinskem mestu, kjer so redni obiskovalci tudi opice.

Film by Uri – Fotografije by Spela Bokal Photography

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes