Blog New York 1.maj 2009 Potovanja
spela  

Knjižnica, Museum of Natural history, centralni park, Guggenheimov muzej, Top of the Rock

Dan se je ponovno začel z dežjem, tako da sva kar nekaj časa bila v hostlu na interneru in čakala izboljšanje, ki ga ni bilo! Odločila sva se najprej pogledati knjižnico, kjer imajo shranjeno Gutenbergovo biblijo. Nadaljevala  sva z ogledom predvsem velikih dinozavrovih okosjti v muzeju zgodovine, pohitela čez Centralni park in  pofotkat Guggenheimov muzej – samo zunanjost, potem pa na vlak in na drugo stran v Brooklyn, kjer je vrata ravno zaprl New Yorški aquarium! Tko da sva zastonj cel dan hitela in izgubila 2 uri na vožnji do sem, potem pa samo obrnila in šla nazaj! Jest sem bila tko razočarana, da tud fotoaparata nisem vzela iz torbe, čeprav je bila okolica lepo urejena. Aquarium se namreč nahaja čisto na dnu Coney Island-a na rtu peščene plaže, ki je tlakovana z lesom! Lep razgled, ki ga je zakrival dež. Ta predel zgleda že malce sumljiv, zato sva raje hitro odhitela nazaj proti centru Manhattana.

Preden sva prišla do tja sva naredila manjši postanek še v Greenwich village-u, kjer je sedež Univerze in zaradi tega polno lokalov in mladine na ulicah, tako da zna bit kar žur! Nama se je itak mudilo naprej, ker sva zadnji možen večer izkoristila še za baje najlepši pogled na Manhattan.

No, midva ga nisva vidla, ker je bil vrh v oblaku, tko da tud Empire State Building-a in Chrysler Building-a nisva videla! Se je pa lepo videlo direktno dol in proti Time Square-u, še najlepši pogled je bil iz 69 nadstropja, kjer so okna, čeprav je en štuk višje odprt razgled – zaščiten le s 1 cm debelim steklom.

Leave A Comment