Blog Potovanja
spela  

Viza Tajska

Slovenskim državljanom vizum je potreben.

Je zapisano na strani Ministrstva za zunanje zadeve in naprej…

… prav tako je zapisano na straneh Generalnega konzulata Kraljevine Tajske www.tajska.si, kjer je še vedno podatek, da je do 4. marca 2010 ukinjena taksa za turistične vizume.

Kaj pa sedaj? 4.marec je že zdavnaj mimo! Med brskanjem po raznih tujih straneh sem zasledila podatek – The extension will be effective from 1 April 2010 to 31 March 2011. To pa pomeni, da se viza podaljša šele s 1. aprilom 2010, kaj pa od takrat.

Dejstvo je, da so na konzulatu veselo zaračunavali vizo vsakemu, ki se ni pozanima dovolj in ni vztrajal, da je viza brezplačna oz. bo državo zapustil v 14-h dneh in si kasneje za drugi vstop priboril novo brezplačno vizo – bo le to pridobil na enem od 24-ih možnih vstopnih točkah – Visa on arrival! Viza je namreč do 4. marca 2010 bila brezplačna, a je očitno to nekaterim težko povedati ali pa za vsako prodano vizo dobijo nek dodaten zaslužek.

Kot kaže bo do 1. aprila 2010 res potrebno plačati vizo, od tega datuma na prej pa naj bi veljalo enako kot do 4. marca – se pravi bo brezplačna, ne glede na število vstopov.

Related Posts

 • Indija in okvirni plan
  Indija in okvirni plan
 • Tajski otok Phi Phi z okolicoTajski otok Phi Phi z okolico
 • Kulinarični užitki sredi IndokineKulinarični užitki sredi Indokine
 • Tajska – vlada uporabila silo nad demonstrantiTajska – vlada uporabila silo nad demonstranti

1 Comment

 1. spela

  Nov podatek glede vize!
  Trenutno je viza plačljiva – vsaj viza arrival, ki jo lahko pridobiš na letališču v Bangkoku in ostalih 24 vstopnih točkah, in sicer je cena 1000 batov po običajni poti, če pa nimaš časa lahko doplačaš še 200 batov in greš preko vrste.
  Podatek mi je posredoval kolega, ki je včeraj urejal zadevo in kolikor kaže, bodo vize ponovno plačljive, kajti vse podatke o podaljšanju brezplačnih viz so umaknili iz spleta.

Leave A Comment