Blog Šport
spela  

Škofjeloška mestna avantura 2009

V soboto so že navsezgodaj prišle ekipe na prizorišče nove tekme in kraja na seznamu mestnih avantur  v ŠKOFJO LOKO  na Škofjeloško mestno avanturo. 43-deset prijavljenih ekip je začelo tekmovanje ob 9.30 v sončnem jutru. Po več kot ogrevalnem krogu po Škofji Loki, med katerimi so se apzajl-ali preko Selške sore, na sotočju obeh rek Sori prečili le ti po vodi ali mostu, ter drugič prišli na štartno pozicijo, kjer so zajahali kolesa in se pognali na očaka škofjeloških hribov, Lubnik. Na poti proti vrhu so obiskali Lubniško jamo, se spustili na selško stran, kjer so nadaljevali po dolgi in razgibani poti do Planice, se tam odločili za skok na Jošta ali Križno goro ter nadaljevali v Crngrob, kjer so v goščavi iskali orientacijske orehe. Od tu so s kolesom in rolari nadaljevali do Trbojskega jezera na etapo veslanja. V kategoriji LUBNIKAR  (40km) je nato sledila samo še ravninska vožnja do cilja v Škofji Loki, za kategorijo ZAMORC (80 km) pa za konec še izlet na Osovnik in potem v cilj.

Zemljevid poti si lahko ogledate tukaj, do fotk pa pridete s klikom na fotografijo spodaj!

Rezultati v cilju:
Kategorija – Lubnikar 80km
1. ekipa št. 13. Ganesha team – čas 6.41.03
2. ekipa št. 5. Lima Salomon – čas 6.57.44
3. ekipa št. 14. Leteči nomadi – čas 7.20.19

Kategorija – Zamorc 40km
1. Ekipa št. 42. Lima salomon – čas 4.51.56
2. Ekipa št. 40. Pustolovec rajd Laužeka – čas 4.58.55
3. Ekipa št. 24. NLP Sport – čas 5.23.44

Spodaj si lahko preberete eden od člankov napisali na uradni strani mestnih avantur o organizaciji Škofjeloške mestne avanture.
Saj veste, kako je prvič? Preveč si živčen, da bi res užival in ko je po 7 ali 8 urah vsega konec, si preveč utrujen, da bi jasno vedel kaj se ti je zgodilo.
V Škofji Loki smo imeli na začetku samo željo da našemu pustolovskemu društvu Vaitapu poleg tekmovalne in sprostitvene dimenzije dodamo še organizacijski izziv. Želeli smo ponuditi najboljše kar premore Škofja Loka in okolica in dodati kakšno svojo idejo, ki bi jo tudi sami z veseljem doživeli na tekmah.
Tako se je rodilo prečenje Sore na sotočju, kjer si lahko izbiral med nič, malo ali zelo mokro varianto, ki pa se je poznala tudi na času. Abzajl smo spremenili v prečnico, da ste preko reke prišli do KT, kjer ni bilo mostu. V jamo smo dobro skrili točko a zagotovili spremstvo na vsakem izpostavljenem metru jame. Odločitve so bistven del adventure racinga in zato je bila KT 18 posebna – že tako kolesarsko progo začiniti še z vzponom na Jošta ali noge sprehoditi do Križne gore? 5 ekip se je odločilo za prvo, 12 pa  za drugo varianto…. Časi so bili zelo primerljivi, odločitve očitno dobre. Skupaj kar 13 menjav je dajalo dirki visok ritem. Zapora na veslanju pa je vsaj nekaterim pokazala malček preračunjivosti in čara veliko daljših dirk, kot je bila naša.  Vse ekipe v cilju, (skoraj) vse nasmejane, mi smo pa veseli, da so naše  nove ideje zaživele.Še zahvale: Brez ljudi, nekaj deset (v soboto v Loki naprimer 47) čudovitih prostovoljcev, ki darujejo svojo soboto ne moreš o taki dirki niti razmišljati. Hvala vsem, ki ste nam s svojim časom omogočili varno in atraktivno dirko. Gasilcem- potapljačem, vojski, gorskim reševalcem in jamarjem, ki jim ni težko pomagati izven običajnega delovnika. Zahvala za velenjsko znanje,ki so ga nesebično delili z nami, da smo se lahko enakovredno vključili v serijo mestnih avantur in vsem sponzorjem, ki so idejo podprli v novem okolju.Sedaj pa nam preostane le še, da popravimo vse napake  ker prvič je le prvič in se še lovimo, a ideje za prihodnjič se rojevajo kar same.


Leave A Comment