Blog Šport
spela  

Finale svetovnega pokala v športnem plezanju – Kranj 2010

V Kranju se je pretekli vikend odvijala že zgodovinska, petnajsta zaključna tekma svetovnega pokala v športnem plezanju iz težavnosti.
Tokrat smo v finalu pri fantih imeli samo Klemna Bečana, ki je na koncu zasedel 8 mesto. Zmago si je z odličnim plezanjem zaslužil Ramóna (ESP), ki je kot edini med finalisti dosegel vrh in z zmago tudi ohranil končno skupno 1. mesto v svetovnem pokalu. Ramon je pri 29 letih dokazal, da leta in telesna višina (cca 150cm) nikakor nista parametra, ki odločata o najboljših plezalcih.
Pri ženskah pa smo imeli v ognju kar tri dekleta. Prva se je s steno poprijela Maja Vidmar, za njo Natalija Gros, a nobena od njiju ni našla poti čez prehodu z roba na osrednji del stene. Tako sta obe nastop zaključili pod svojimi pričakovanji in zasedli 6. ter 7. mesto. Prek 1000 gledalcev pa je še bolj glasno spodbujalo nastop Mine Markovič, ki je kot edina do vrha preplezala kvalifikacijsko in polfinalno smer. Tokrat ni šlo povsem do vrha, a je vseeno zadostovalo za 2. mesto v Kranju, kar je pomenilo tudi skupno drugo mesto v seštevku svetovnega pokala.

Rezultati Kranj 2010 – fantje:
1. Ramón JULIAN PUIGBLANQUE ESP
2. Adam ONDRA CZE
3. Jakob SCHUBERT AUT
8. Klemen Bečan SLO
9. Jure Raztresen SLO
14. Domen Škofic SLO
27. Matej Sova SLO
29. Sergej Epih SLO
33. Klemen Kejžar SLO
37. Jure Bečan SLO
44. Jernej Kruder SLO

Rezultati Kranj 2010 – dekleta:
1. Jain KIM KOR
2. Mina MARKOVIČ SLO
3. Akiyo NOGUCHI JPN
6. Natalija Gros SLO
7. Maja Vidmar SLO
27. Asja Gosar SLO
34. Tina Šušteršič SLO

1 Comment

  1. […] Related posts:Finale svetovnega pokala v športnem plezanju – Kranj 2010 […]

Leave A Comment