Blog Popotna fotografija Potovanja Travel with kids Vietnam 2019
spela  

Long Son Pagoda in velika sedeča Buda – Nha Trang

Pagodo Long Son najdete v centru mesta Nha Trang in velja za eno glavnih atrakcij v mestu, nekateri jo poznajo tudi pod imenom Chua Long Son. Pagoda ima ob vhodu Budističen tempelj in na hribu Thuy velik kip sedeče Bude.

Zgrajena je bila leta 1886 in je bila dom številnih visokih budističnih menihov, leta 1936 pa je bila v njej ustanovljena fundacija za budistične študije. Leta 1990 je tempelj uničil ciklon, a so ga v celoti obnovili. Bela podoba Buddhe je bila zgrajena leta 1964. Danes se Pagoda Long Son ponaša z lepo in edinstveno taoistično arhitekturo iz časa stoletja, za katero je značilna okrasitev mitskih živali in skulptur taoističnih bogov. Je tudi delovni samostan, ki ima v svojem okrilju šolo za menihe. Nad templjem boste našli tudi veliko ležečo Budo, na hribu pa veliko sedečo Budo.

Za vstop v templje morate nositi ustrezna oblačila, ki pokrivajo ramena in stegna. Obutev je prav tako treba odstraniti, preden stopimo na posvečena tla. Vstopnine za Pagodo Long Son ni, odpiralni čas pa je od ponedeljka do nedelje od 8.00 do 17.00.

Leave A Comment