Blog Šport
spela  

ACH volley tretje leto zapored v ligi prvakov

Odlična organizacija, vedno polna dvorana Tivoli in izjemno vzdušje na vseh tekmah lige prvakov do sedaj, so pomembno vplivale na odločitev Evropske odbojkarske organizacije (CEV) o ponovni podelitvi vabila (wild card) ACH volleyu! Tako so omogočili našim prvakom, da bodo tretjo sezono zapored del najmočnejše Evropske lige. Do sedaj si Slovenski klubi še niso priigrali zadostnega števila točk na lestvici CEV, na podlagi katere se uvrstijo v ligo prvakov in ostala klubska tekmovanja. Našom klubom bi tako pripadala le mesta v pokalu CEV (nekdanji Top Teams) in pokalu Challenge.

Veselo novico o prejemu vabila je predsednik kluba Rastko Oderlap komentiral takole:

>>Ponovnih nastopov v ligi prvakov se že veselimo. Pokazali smo, da znamo pripraviti spektakularno vzdušje in z njim smo močno povečali prepoznavnost odbojke pri nas. Nastop z najboljšimi klubi Evrope bo najpomembnejši izziv kluba v prihajajoči sezoni.<<

Kdo je drugi lastnik vabila na OZS do sedaj še nimajo informacij, vsekakor pa jih bodo dobili do 26. junija 2009, ko bo na Dunaju potekal žreb skupin za prihajajočo sezono.

Leave A Comment