Blog Kambodža 2010 Potovanja
spela  

2 dan v Bangkoku

Končno sva se naspala in upam, da sva tudi preklopila na tukajšnji čas + 6ur! Ko so nekateri že jedli kosilo, sva se midva odpravila na prvi obrok in to v Green house eno ulico za Kao sanom, kjer sva našla WiFi in to prvi, ki sva ga zasledila. Je počasen, ampak še vedno bolje kot nič.

Danes si nisva zadala nobenega drastičnega ogleda, tako da sva bolj tavala po mestu in poiskala agencijo za Kancanaburi, kamor se odpravljava jutri.

Komur mesto ni preveč znano naj spomniva, da je zaslovelo že pred mojim rojstvom, na svoj žalosten način in se vpisalo v zgodovino. Skozi mesto namreč pelje železnica, ki je povezovala Tajsko z Burmo in med njeno izgradnjo je umrlo 100.000 ljudi, od tega veliko število japonskih ujetnikov in okoli 3000 australcev. Žalostna statistika, a resnična. Midva greva najprej na ogled plavajoče tržnice pod Bangkonkam,  se popeljala z vlakom čez most na reki Kwei, pogledati pokopališče se pošteno najedla pri domačinih in prespala v plavajoči hiški na reki. Drugi dan si greva ogledali Nacionalni park Erawan, ki je prepleden z neštetimi slapovi in jezeri, kjer se da kopati,… za konec poti pa še obisk Tigrovega tempa, kjer naj bi se poigrali s tigri – malimi in velikimi zvermi.  Vse skupaj s hrano, prevozom, prenočiščem in z vsemi vstopninami  je prišlo 2050 B,  kar je cca 100$! Odhod imava ob 7h pred hotelom in se vrneva dan kasneje ob 20h.

Toliko za enkrat, naslednje javljanje predvidevava čez dva ni pred odhodom v Kambodžo!

Pa kdor pravi, da je New York mesto, ki nikoli ne spi, potem za Bangkok lahko napišem SAME SAME, BUT DIFFERENT! Boljše, ceneje, topleje, bol noro,…

Leave A Comment