Tradicionalna poroka – Indija

V Indijo smo prišli ravno v času njihovih porok, ki se odvijajo praktično vsak dan in po celi Indiji! Seveda se vse skupaj odvija precej drugače kot pri nas. Vsekakor pa poroke ne moreš zgrešiti, če se odvija nekje v bližini, ker so tako bučne.

Navadno se priprave začneje popoldan, ko okrasijo konja, in se pripravi godba, ki igra v ženinem spremstvu do neveste. Vse skupaj je zelo hrupno, kar velja za spremstvo kot celotna proceduro oz potek poroke, saj je obvezen na vsaki poroki tudi ognjemet. Kako poteka spremstvo ženina si poglejte na posnetku spodaj in kmalu boste videli, da poroko težko fališ.

Poroka navadno traja tri dni. Prvi dan imajo svadbo podobno kot pri nas, stem da se vse okoli polnoči konča. drugi dan je svadba pri ženinu doma z njegovimi sorodniki, treti dan pa pri nevesti in z njenimi sorodniki. Na vaseh je še vedno precej porok zmenjenih, kjer se oče dogovori za poroko in nevesta ženina spozna na dan poroke. V mestih pa ta tradicija počasi izginja. Za celotno poroko mora plačati nevestina družina, v primeru da pride do ločitve oz., da ženin zapusti nevesto mora njenemu očetu poravnati polovico stroškov poroke.

Spodaj objavljam še nekaj slik iz same svadbe.