Puskar – 2 in 3 dan

Kot sem napisala nazadnje smo v Puškarju res podalšali bivanje za en dan, ker je mestece mirno in majhno. Trgovinice levo in desno, dobra hrana, veliko turistov,… predvesm raj za vse ženske, ker se enostavno ne moreš upreti nakupom.

Zanimivo je opazovanje domačinov, ki se vsak dan hodijo kopat h jezeru, kjer najprej opravijo blagoslov za vse svoje  bljižne in dalne sorodnike,…  Seveda sve to doleti tudi nas turiste, ki si želimo le malce pogledati, kako to zgleda. Vse se začne že na ulici, ko pristopi do tebe mladenič in ti ponudi rožo – samo cvet – in če ga sprejmeš moraš znim do vode, kjer ti da blagoslov in seveda moraš to tudi plačati! Normalna cena je nekje okoli 50 rupij, pa seveda niso s tem zadovoljni, a imajo dovolj. Pri blagoslovu dobiš zapestnico – trak na desno roko in rdečo piko na čelo, tako da veste kaj pomeni rdeča pika! No po tem blagoslovu, ki sem ga morala narediti, če sem želela slikati na stopnišču so mi dali mir in me pustili praktično povsod. Na stopnišču ne smeš biti obut, pa čeprav je povsod polno pričjih drekov. 🙂 Slikce objavljene včeraj so iz stopnišča, kjer sem sedela kako uro ali dve. Seveda vsake toliko časa pride zraven kak domačin ali domači turist, ki se želi slikati s tabo in malce pogovarjati. Dejstvo, da si v Indiji težko sam povsem drži, kajti vedno in povsod se najde nekdo, ki ga zanima iz kje si,… So zanimivi in za enkrat niti ne tako vsiljivi, kot sem pričakovala!

Danes smo se malce sprehajali in nakupovali, srečali smo enega slovenca, ki potuje z družino – 4 letno deklico in ženo, ter  eno skupino slovencev, ki so tukaj organizirano z agencijo! Popoldan smo se sprehajali po vasici zraven in neka družinica nas je povabila na čaj in nam razkazala svoje domovanje. Zanimiva izkušnja, sej je ena od prodanih ženski, ki jih očetje oddajo nekemu možšemu za ženo. Mož je seveda čista zguba, ki samo pije, je in spi, ona pa mora preživljati svojih 5 otrok, delati in pospravljati za njim, Povedala na m je, da se ga vsi zelo bojijo, ampak tako je pač življenje! Mi smo ji postili nekaj denarja v zagavlo za povabilo na čaj!

Jutri se odpravljamo naprej, tako da se javim s slikami od danes jutri ali dan kasneje!

One thought on “Puskar – 2 in 3 dan”

Comments are closed.