Blog Šport
spela  

V Kranju presenečenje v ženski konkurenci, pri moških po pričakovanju

Včeraj se je v Kranju začelo državno prvenstvo v odbojki na mivki, ki se bo danes v poznih večernih urah tudi zaključilo s starimi ali novimi državnimi prvaki, saj sta v kunkorenci tako pri moških kot ženskah še oba aktoalma prvaka. Predtekmovalni boji so potekali po pričakovanju. V ženski konkurenci je največ zanimanja požela ekipa Merkur, saj jo sestavljata večkratna državna prvakinja Nataša Cingerle in mlada Katja Kocjan, ki pa sta naletele na izredno izenačeno skupino in tako morali dvakrat z 2:1 priznati premoč nasprotnicam. V 1/4 finale so se tako pri moških kot ženskah uvrstile ekipe, ki zasedajo boljši položaj na lestvici.

Tako smo v popoldanskih obračunih na centralnem igrišču v Kranju gledali najprej štiri ženske dvoboje. V prvem sta sestri Fabjan po izgubljenem prvem nizu bolje zaigrali in premagali nasptotnici Pešič/Valenčič z 2:1, ki sta pokazali odlično igro. V drugem in tretjem dvoboju ni bilo presenečenj, saj sta bili ekipi Zupan/Strel Kosmač in Vodeb/Jakob premočni za nasprotnici Skrlovnik/Crnjac in Rožič/Čepon. Čerti dvoboj pa je prinesel presenečenje, saj sta Dimec/Kristan predvsem zaradi svojih napak klonili proti prvič združeni ekipi Oblak/Kališnik, ki je ponujeno priložnost znala izkoristiti in zmagala z 2:o. Čeprav se skupaj še nista pojavili na nobenem turnirju veljata za ekipo, ki jo družijo izkušnje (Ana Oblak) in mladost (Ana Kališnik)! Tako bomo danes spremljali 1/2 tekmi med sestrama Fabjan in ekipo Zupan/Strel Kosmač ter ekipama Vodeb/Jakob in Anama Oblak/Kališnik.

Pri moških sta prvi 1/4 finale igrala brata Pokeršnik proti mladima primorcema Mohorič/Ponikvar-ju, ki sta odlično odigrala, a izkušnje so bile v končnicah na strani bratov in zmagovalcema turnirja na Pruju. Po dobljenem prvem nizu in izgubljeni zaključni žogi v drugem primorcev,  sta se Jan in Danijel zbrala in dobila drugi in tretji niz ter si tako priborila mesto v polfinalu. Drugi in treji dvoboj sta z 2:0 dobili favorizirani ekipi Djordjevič Kamenik/Zemljak in Potočnik/Perhaj proti ekipi Boženik/Prikeržnik ter Šušteršič/Berk. Zadnja tekma dneva pa je postregla z odlično igro, saj sta se domačina Rop in Štenberger Zupan odlično upirala na papirju boljši ekipi Cestnik/Bahč. S pomočjo gledalcev, ki so napolnili tribune sta prvi set dobila domača aduta, a za drugo presenečenje dneva jima je zmanjkalo moči in tako sta se zmage z Cestnik in Bahč.

Moški 1/2 finale se prične ob 15.30 s prvo moško poslastico dneva dvobojem med bratomaJanom in Danijelom Pokeršnik ter Alenom Djordjevič Kamenik in Nejcem Zemljak-om. Spomnimo – to je ponovitev finala na turnirju Nestea Beachmaster-s Pruj. Drugo polfinale pa je ponovitev Loškega finala iz pred tedna dni med Potočnikomin Perhajem in Cestnikom ter Bahčem.

Tekme za tretje mesto se pričnejo ob 17.30 z nežnejšim spolom in veliki finale ob 20.00 z nepostednim prenosom na RTV SLO2!

Related Posts

  • Aktualni prvaki obranili naslov
    Aktualni prvaki obranili naslov
  • Odbojak na mivki – koledar 2011Odbojak na mivki – koledar 2011
  • Jutri v Kranju pričetek DP v odbojki na mivkiJutri v Kranju pričetek DP v odbojki na mivki
  • Zaključni koncert glasbene šole Kranj

Leave A Comment