Blog Kambodža 2010 Potovanja travel
spela  

Otok Koh Rong

Po 2-h urah in pol sva prispela do male ribiške vasice, kjer je bila tudi naša oz. potapljaška postojanka, s katerim sva šla na otok. En del ekipe je nastanjen kar v hiški na pomolu, kjer je možnost najema dormitory-ja za 3$ ali sobice za 8$, na otoku cca 100 m stran pa si lahko izbereš enega od 10-15-ih bungalovčkov za 25$. Midva sva bila povsem zadovoljna s sobico in se kar takoj podala na plažo. Voda je res fantastična, topla, čista,… manjkale so le kokosove palme, ki pa jih na teh otokih skorajda ni! Prvi dan sva prebila večinoma časa na naši plažici, kjer pa so naju pošteno popikale male mušice, ki jo komaj vidiš, na mestu pika pa nastane la majhen rdeč krogec z živo rdečo pikico na sredini. Na začetku je izgledalo vse ok, a po noči jest skoraj da nisem zatisnila očesa, ker sem se ves čas samo praskala. Seveda so bile zjutraj vidne posledice, moj telešček je bil ves bulast, kar je še danes. No, marsikaj sva že preživela in bova tudi to, tako sva se zjutraj odpravila raziskovati otok, ki je kar velik. Po dolžini naj bi meril 15 km. Na drugi strani otoka naj bi bila še ena ribiška vasica z nekaj bunglovčki in kar 7 km dolgo peščeno plažo. Ta predel sva midva iskala, se pozanimala kje je in odšla na pot, kjer so nama predlagali. No po eni uri, ko sva se sicer vzpela za 100m, a bila  še vedno povsem v jungli in na koncu poti,  sva obupala in odšla nazaj. V vasici sva nekaj malega pojedla, a je bilo precej skromno, saj nimajo skoraj nikakršne izbire, tako sem se sama podala naprej po plaži raziskovati svet okoli naju. Po dobi uri in pol, ko sem prehodila kar nekaj km po praznih, belih, peščenih plažah sem prišla do nerešljive uganke. Na te mestu sem srečala še 3 nemce, ki so bili malce bolje opremljeni kot jest, – samo v Tevicah, s fotoaparatom in 1.5l vode – ki so se problema lotili, se napravili, obuli in podali v skoraj neprehodno junglo polno kač. Jest pa sem obrnila svoja kopita in odšla nazaj do vasice.

Aleš me je čakal v restavraciji, kjer je bil v večernih urah na razpolago tudi wifi, ob pomoči agregatov. No, midva sva bila oba precej popikana in malce opečena, zato sva se odločila, da se vrneva nazaj na celino. Čoln je iz otoka odplju okoli 16h, a zaradi proti toka smo do pristaniškega predela Sihanoukvilla potovali dobre 3 ure. Med potjo smo srečali ogromno ribiških čolnov, ki so se podali na večerni ulov.

V naš turističen ali bolje backpecker-ski predel mesta smo se vrnili okoli 19.30h in sva imela kar malce problemov najti sobo, kajti za vikend pride v ta predel tudi veliko število domačinov, še posebej, ker je jutri full moon paty!

[photoblocks id=5]

Foto by Spela Bokal

Related Posts

Leave A Comment