Blog Potovanja Venezuela 2008-09
spela  

Doma je lepo, sam na +30 stopinj je bilo lepše.

Kot ste verjetno že ugotovili, sva že prispela domov. Bom pa vseeno napisala še par stavari iz zadnjega dneva oz. o poti domov.

Po zajterku sva šla na razgledno točko oz. do stare utrdbe, kjer je lep pogled na vse strani, seveda sva vse pofotkala, mela sva celo čas za hiter skok na plažo in še zadnič zaplavat pred odhodom domov. Utrinke iz Isla de Margarite, natančneje iz Porlmarja, Juan Gregorja in Tacarigua si lahko pogledate v galeriji pod Veneguela 6, ali pa klikni na sliko spodaj.

Do letališča na Margeriti sva šla s taxijem (35BsF). Letalo je imelo nekaj več kot pol ure zamude pri vzletu, let pa je trajal manj kot uro. Ko sva pristala v Caracasu, sva morala zamenjati terminal, poiskati check in – kjer so bili že vsi živčni, ker sva bila tako pozna, saj so že let zaprli – in to več kot uro pred letom. Plačati sva morala še izstopno in letališko takso, pa seveda denar zamenjat, da sva jo spoh lahko (za oba cca 80$), potem pa skozi nešteto pregledov pred vkrcanjem v letalo. Tu se je ponovno zataknilo, saj je vojska pregledovala vsakega potnika in nejgovo osebno prtlago, kar je na koncu pomenilo zamude cca 1 uro in tako sva zamudila let v Madridu proti Munchenu. Res ne vem, zakaj ne morejo let prestaviti za 30 min, pa bi se izšlo, tako pa imajo vsak dan probleme, ker letalo iz Caracasa vedno zamuja. Naslednji let v Munchen sva imela čez 6 ur, zato so nama priskrbeli kosilo, da sva lažje počakala. Na srečo je Mardridsko letališče dovol veliko in maš kar veliko za pregledat in prehodit, če želiš seveda, tako čas kar hitro mine. Zataknilo se je potem ponovno pri naslednjem letu, ker smo imeli težave z letalom in smo čekali skoraj 1uro, da so ga poporavili pred letom. V Munchen sva tako prispela okoli 20h, kjer naju je Aleksej že čakal in peljal domov.

Doma pa palačinke in Špela je mogla mal pojesti, saj sem bla že kar lačna, potem pa v Ljujano po Alešev avto in končno do stanovanja. Ne boste verjeli, na Ramovševi mamo asfalt.

Ja en mesec se sliši veliko, ampak mine presneto hitro! Sedaj bo pa potrebno spet mal delat, da bom lahko kam šla!

Lp, tokrat iz Slovenije.

PS. Lepo, da ste naju spremljali na najini poti po … 🙂

1 Comment

  1. Ponovno na toplo : Povejmo.si

    […] Related posts:Doma je lepo, sam na +30 stopinj je bilo lepše. […]

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes