Blog Popotna fotografija Potovanja Travel with kids Vietnam 2019
spela  

Grobnica cesarja Khai Dinh in opuščen vodni park Hồ Thuỷ Tiên – Hue, Vietnam

Naslednji dan smo se že dopoldan odpeljali izven mesta in si pogledali mogočno grobnico cesarja Khai Dinh, ki je zgrajena v hindo-budističnem ter romansko-gotskem stilu z impresivnim mozaičnim osrednjim prostorom, kjer stoji kip preminulega cesarja. Cesar Khai Dinh je postal cesar v starosti 31 let in vladal Vietnamu od 1916 do 1925. Takoj po prevzemu prestola je zgradil številne palače, zgradbe in kraljevske grobnice zase in za svoj imperialni klan, kot sta palača Kien Trung, palača Dinh, Trang Vrata, Vrata Hien Nhon, Vrata Chuong Duc vse v sklopu Royal Palace of the Imperial City, v Hue-ju. Grobnica velja za manjšo, postavil jo je pod vznožje gore Chau Chu, 9 kilometrov južno od mesta Hue, a je zelo lepo ohranjena. 

Grobnica cesarja Khai Dinh je odprta vsak dan med 7:00 in 11:30h ter od 13:30 do 17:30h. Cena vstopnice je 100.000 dongov (3.5 € / osebo).

Na poti proti grobnici Tu Duca se peljete mimo vasi Thuy Xuan, kjer boste že na ulici zasledili številne barvne dišeče palčke, ki jih izdelujejo tukajšni domačini. Dišeče palčke izdelujejo kar na ulici in v zameno za nekaj 10.000 dongov vam z veseljem pokažejo kako jih izdelujejo. Tukaj uporabljajo dišeče palčke in kadila poleg prijetnega vonja, tudi zaradi njihovega duhovnega vpliva na njihova življenja. Palčke in kadila že stoletja prižigajo kot tradicionalen obred v budističnih templjih, pri pitju čaja ali meditaciji, ter za očiščevanje slabe energije v prostorih. Sedaj pa jim služijo tudi v turistične namene kot suvenirji.

Preden smo se odpravili naprej v Ninh Binh smo si šli pogledat še opuščen vodni park pri jezeru Ho Thuy Tien. Ho Thuy Tien leži le pet kilometrov izven mesta Hue, ob jezeru Thuy Tien. Ta zapuščeni vodni park, skrit v džungli, je postal priljubljen pri številnih turistih, in čeprav je zaprt in je vstop prepovedan, je to ena bolj iskanih atrakcij.

Načrt je bil precej ambiciozen-narediti nekaj, kjer bo v vročih dneh uživala celotna družina z zabavnimi vožnjami po toboganih, v bazenih in si ogledovala čudovit vodni svet v mogočnih akvarijih. Park naj bi postal center za prireditve, s številnimi trgovinami s spominki in restavracijami. Tri milijone USD so porabili do odprtja leta 2004 in park odprli, kljub temu, da ni bil narejen v celoti. Morda je bil to razlog, da park ni nikoli zaživel, kot so upali in tako je kmalu začel propadati.

Če želite priti do vodnega parka v džungli Ho Thuy Tiena, na list papirja zapišite “Công viên nước Hồ Thuỷ Tiên” in pokažite taksistu. Če ga boste poskusili poiskati sami sledite samostanu Thien An in tik pred njim zavijte desno po ozki poti, ki po nekaj 100 metrih ostro zavije levo in preko ozke potke čez džunglo boste kmalu prišli do večje poti, kjer levo nadaljujete do jezera s pogledom na mogočnega zmaja. Če na poti do jezera srečate varnostinika, boste morali plačati davek za prepovedan vstop v znesku nekje med 10.000  in 20.000 VND (0, 4-0,8 €).

Več povedo slike spodaj, vaša pa je odločitev ali greste pogledat ali ne.

Leave A Comment