Blog Potovanja Venezuela 2008-09
spela  

DA Hugo Chavezu

Drugi referendum, na katerem so Venezuelci odločali o ponovni kandidaturi sedanjega predsednika Chaveza, so volilci podprli in s tem odpravili omejitev števila predsedniških mandatov. Tako se bo lahko Hugo leta 2012 že tretjič potegoval za 6 letni predsedniški mandat, ki mu bo omogočil dokončno izvesti t.i. venezuelsko socialistično revolucijo.

Po večino preštetih glasov referenduma je iz balkona predsedniške palače nagovoril zbrano množico in dejal: “Vrata prihodnosti so široko odprta. Leta 2012 bodo predsedniške volitve, in isla-de-margerita-chavez

razen če se Bog odloči drugače oz. če se drugače odloči ljudstvo, je ta vojak (op. v mislih je imel sebe) že kandidat.” Mednarodni opazovalci so sporočili, da so volitve potekale v skladu s pravili, prav tako se z rezultati strinja poražena opozicija, a opozarja, da je bila kampanja močno v prid predsedniku. “V 10 letih smo imeli 15 volitev, in ta kampanja je bila najbolj nepravična, najbolj zlorabljena. Zato tudi vidite več propagande, več oglasov za ‘za’ “, je povedal njen vodja Leopoldo Lopez.

Iz vsega tega je razvidno, da Chavez sicer upošteva voljo ljudstva, a volitve izvaja toliko časa, da so le te njemu v prid. Iz lastnih izkušenj pa lahko povem, da sva mesec dni pred referendumom na ulicah Venezuele lahko videla le privržence Chavezove stranke in nobene druge, kar dokazuje tudi slika.
Več informacij o Venezuelei si lahko preverete na http://www.venezuelanalysis.com/.

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes