Blog New York 1.maj 2009 Potovanja
spela  

New York – Mala punčka v velikem mestu

Od tega v naslovu “Mala punčka v velikem mestu” res nekaj drži, ker mesto je res veliko, ampak mala punčka je že zrasla in postala velka! 🙂
Lokacij hostla v središču New Yorka na Manhattnu (43$ na noč za enga) je res odlična, saj je le cca 150m od Time Sqare-a. V hostlu sva si takoj reyervirala oz kupila tedensko karto za vse možne oglede New York pass za 155$ na osebo, pa prišparava več kot 100$, je kar precej drago, sam se splča! Najprej sva šla potem dvigniti kartico in do B&H photo video tgovine, kjer sem si jest kupila par malenkosti, pa še dobr da so jo zaprli, ker bi verjetno še kaj našla!
Od te trgovine je že toliko napisaneg, da bom jest dodala samo to, da je največja in jo vodijo ortodoksni židje, tko kot tudi JR, in še kar nekaj drugih trgovin. Kasneje je začelo rositi, tko da sva razne nočne poglede iz Rockefeller-ja s pogledom na Manhathan izpustila in šla mace okoli in na falafel potem pa spat, ker sva bla že čist fertik!

Rumeni taksiji so znani vsem in te za precej ugodno ceno peljejo kamor koli (4 bloke cca 1$), sam bova midva vzela vseeno kar karto za metro, ker je ceneje (7 dni – 25$). Očitno poceni so tudi ta veliki dolgi avtomobili, ki jih srečaš predvsem znečer oz ponoč, ko prevažajo svoje strsnje – mularijo na razne partije.

Related Posts

  • Trst – New York
    Trst – New York
  • Še 2 dni do NYŠe 2 dni do NY
  • 1. Dan ogledov – New York1. Dan ogledov – New York
  • Moj drugi domMoj drugi dom

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes