Blog New York 1.maj 2009 Potovanja
spela  

Zoo Bronx in Empire State Building Observatory

Kdor čaka do čaka, pravijo in tudi midva sva dočakala sonce v New Yorku, zato sva se odločila, da greva pogledat živalski vrt v Bronxu. Na raznih forumih so zapisali, da se ga splača pogledat in to povsem drži. Res je, da je precej velik in zelo lepo urejen. Imajo tigrovo gorovje, medvedje in sigurno najbolj ugledano Kongo gorilas. Ja res je, imajo dve družni goril skupaj kar krepko čez 20 in vse lahko z doplačilom 3$ opazuješ skozi steklo, tako da se počutiš kot bi bi zraven, saj mladički velikokrat pridejo do stekla in malce potrkajo,… res zanimivo in zelo lepo, tako da sedaj lahko potovanje v Afriko še ml prestavim. Poleg vsega tega naštetega imajo veliko skupino žiraf z enim mladičem, polarnega medveda, tjulne, leve,… veliko zanimivih stvari, tudi precej žabic raznih barv in velikosti, kač, želv,…
Ko sva bila ravno v Bronxu sva šla pogledat še Yankee stadion, ki j res velik, ampak je blo ravno konec tekme, tako da naju niso spustili notri – čist informativno – karte z ogled tekme se začnejo pri 100$!
Po sprehodu po Bronxu sva šla nazaj na metro (karte 2$ – 1 vožnje, 7$ – 4 vožnje, 25$ – 7 dnevna-neomejeno voženj) proti 34 ulic, kjer še stoji sloviti Empire State Building Observatory! Ko sva prišla tja je bila ura cca 18h na vrhi sva bila pa nekaj čez 19h in sva videla dnevni in nočni pogled na Manhattna. Zanimivo, sam pravijo, da je pogled iz Rockefeller-ja lepši, bomo videli, ko prideva še na vrh tega!

Leave A Comment