Blog Kambodža 2010 Potovanja
spela  

Sihanoukville

Iz Kampung Changa sva se podala proti obali, a sva morala čez Phnom Penh, kjer sva samo zamenjala avtobus in nadaljevala pot. Pristala sva v Sihonovilu, kjer je Aleš pozabil kupiti karto do enega mesta pred tem, a na koncu to sploh ni bil slaba izbira. Po skoraj celodnevni vožnji, ki jo kar ni bilo konca sva končno prispela v najbolj opevano Kamboško obalno mestece, ki pa je skoraj povsem polno, kajti sobo sva kar težko našla, a naju je tuk tuk vozil – 2$ -od avtobusne postaje do hostla in guesthousa, dokler nisva našla sobe -9$. Dobila sva jo 300m od morja, kjer je plaža dolga cca 300 – 400m na njej pa sami lokalčki. Pa moram reči, da sem si predstavljala bol živahno zadevo kot se je pokazalo da je. Za večerjico sem si tokrat privoščila košček Barakude na žaru, s solatko in rižem za samo 2$. Pivo pa je tako kot po večjih mestih tudi tu 0,5$ za kozarec točenega Ankorja – pivovarna je le nekaj km stran.

Včeraj je bil prvi dan na poti, ko nisem naredila nobene fotke, saj se mi ni dalo jemati aparata iz torbe med vožnjo, na plažo sva šla pa tudi samo na pivo in internet, saj imajo WiFi!

Voda ma sigurno več kot 27 stopinj, kopala se bova pa danes.

Neki fotk je objavljenih spodaj, to je čist sam od bljižne okolice, kjer se nahajava – paža Serendipty. Jutri pa takoj zjutraj greva na en otoček 2 ure vožnje stran s čolnom, baje je kar 5 km peščene plaže pa nekih 10 bungalovčkov, tko da ima vsak neki 100 m zase. Jupi! Povratna karta do tja – otok Koh Rong – je pa 10$ na osebo z zajtrkom! Soba pa 8$. Bungalov so 25$, a je to za naju mal velik, sam se lahko premisliva če hočeva. Tako da bova tam 2 noči sigurno, mogoče pa še kako več. Lahko uporabljava njihov čolniček, ki vozi potapljače 2 krat na dan brez doplačila – midva bova snorklala! Zna bit kar zanimiv, zraven teh bungalovčkov je še ena ribiška vasica, pa baje so slapovi na otoku,… ni da ni! Sej vem, da ste mi že sedaj fovž, ampak ko boste videli kje bova boste pa še bolj! 🙂

Leave A Comment