Blog Popotna fotografija Potovanja Travel with kids Vietnam 2019
spela  

Pohod na goro Mua Cave, Ninh Binh – Vietnam

Pohod na goro Mua Cave (Hang Mua) je verjetno ena od glavnih atrakcij v okolici Ninh Bina. Neverjeten panoramski pogled, ki se vam odpre na vrhu gore na Tam Coc z okolico, odtehta vseh 500 stopnic, ki vodijo do vrha. Pogled z vrha vam bo prav gotovo ostal v spominu.

Nekaj deset metrov pred vhodom, vas bodo ustavili prijazni domačini in vam ponudili parkirno mesto za motor ali kolo (15.000 dongov = 0,6 €), zatem sledi še vstopnina na goro Mua Cave v vrednosti 100.000 dongov (4 €) na osebo, Lia je imela brezplačno. Pot do vznožja gore vas pelje nimo bungalovov Mua Caves Ecolodge (Hang Mua), restavracij in malih butikov, poleg teče potok s številnimi mostički in zlatimi ribicami. Res da se gora imenuje Mua Cave, jama ob vznožju nima nekega pomena, saj je velika le nekaj metrov. Na pot proti vrhu vas pospremi velik zmaj, ki mu sledijo orli,… nekaj pod vrhom se pot razcepi, desna pot vodi proti nekaj nižji mali pagodi, leva pa do višje zmajeve gore, kjer je v pagodi kip Avalokitesvara Bodhisattva. Mi smo se povzpeli na oba vrhova in naredili kar nekaj fotografij ter nekaj posnetkov z dronom.

Žal v tem obdobju še ni zelenega riža in nivo vode še vedno preliva polja in struga reke še ni dobro opazna, je pogled na okolico spektakularen. V kolikor želite imeti zeleno pokrajino in reko , ki se vije med skalnimi griči potem se v Ninh Bin podajte v pomladnem času od aprila do maja.

Glede na to, da je to ede najbolj obleganih krajev je tudi med domačini priljubljena točka in privablja številne mladoporočence. Tako smo tudi mi srečali en par, ki je bil precej pogumen in tvegal glavi za odlične poročne fotografije. Spodaj lahko presodite sami, nas je kljub malce slabšem vremenu pogled navdušil.

Foto by Spela Bokal, Vlog by Travel With Kids

Leave A Comment