Blog Kambodža 2010 Potovanja
spela  

Sihanoukville z okolico

O Kamboški vasici Sihanoukville sem že pisala približno leto dni nazaj, ko sva jo obiskala med tritedenskim potepanjem po tej čudoviti državi. Naj spomnim toliko, da je to ena od treh destinacij, ki si jo turisti pridejo pogledat v Kambodžo – poleg Ankor Wata in Phnom Penha. Sihanoukvolle je obalna vasica ali mestece, ki so ga turisti kar do dobra okupirali in je tudi izhodiščna točka za oglede Kamboških otočkov!

Določene stvari so resnično velik bolj enostavne tukaj, kot pri nas in to je eden od razlogov, da na tem koncu živi tudi nekaj slovencev, še več pa jih pride sem na krajši ali malo daljši oddih. Lansko leto sem pisala o mariborčanu Aramu, ki si je tukaj postavil lokal z imenom Aram snack bar, nekaj kilometrov stran na Otres Beach-u pa so trije slovenci letos postavili nekaj bungalovov in skupnih ležišč pod imenom Mushroom Point, a o tem več drugič!

Tokrat objavljam nekaj fotk, ki niso nastale v okolici Sihanoukvilla, a to pomeni le ulico stran od glavne prometnice, kajti vse je dostopno s kolesom 5 minut od slavnega krožnega križišča z zlatimi levi! Hitro boste spoznali, da gre tu za povsem drug svet, z drugimi načeli, kjer se ljudje resnično ne obremenjujejo za vsako stvar. Čas je relativen pravijo, nikamor se ne mudi, če bo danes bo, drugače bo pa jutri,….

Ni se težko privaditi takemu načinu življenja, zato je tu iz leta v leto več turistov. Iz fotk proti koncu lahko razberete tudi smešno nizke cene na meniju ene od restavracij in riž z zelenjavo, ki ti ga postrežejo. Naslednje pa prikazujejo večerne fotke iz obale, kjer si poleg pijače lahko privoščiš tudi prigrizek iz žara, med tem ko lahko surfate po spletu, saj je WiFi skoraj povsod na obali! 🙂


Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes