Blog Popotna fotografija Potovanja Travel with kids Vietnam 2019
spela  

Ninh Binh, kraški svet na kopnem – Vietnam

Naša predzadnja postojanka je bil Ninh Binh, ki je znan po kraški pokrajini dobrih 80 km jugozahodno od Hanoia.

Do Ninh Binh-a smo priši z nočnim spalnim busom iz Hue-a še v nočnih urah. Mislim, da je bila ura okoli 4h ponoči, zunaj pa okoli 10 stopinj, tako da smo se hitro prebudili. Na srečo smo našli taksi, ki nam je pomagal poiskati prenočišče, kar je bilo kar zabavno, saj so še vsi spali. Na srečo so naše trkanje slišali turisti, ki so prav tako čakali na prosto sobo v avli in so nam odprli vrata, da smo šli na toplo. Kmalu smo spoznali, da je avla, kjer je bila velika sedežna že zasedena. Našli smo le toliko prostora, da smo se lahko usedli in z Lio sva dobili pregrinjalo, da sva lahko še malo zadremali. Kar 3-je pari smo čakali na sobo. Lastnico Chill House Homestay, kjer smo si rezervirali najlepšo sobico v Vietnamu, smo prebudili šele nekaj čez 7h zjutraj in ob pogledu na vse goste, je bila prijetno presenečena.

Res prijazna lastnica je imela hčerko staro 3 leta, tako je imela tudi Lia družbo in igrače…. Glede na to, da je bilo zunaj kar hladno nam je povsem ustrezalo, da smo bili nekaj dlje časa v stanovanju, se malce spočili, napisali nekaj člankov in objavili nekaj novih vlogov. Prvi dan smo šli le na ogled mesta, na trgu kupili nekaj sadja in zvečer z malce improvizacije naredili palačinke za mojo malo princesko.

Chill house homestay toplo priporočam vsem, ker je res luštno in zelo prijazna gostiteljica. Edina slaba lastnost je ta, da lokacija ni v središču dogajanja, a z motorjem ste v 5-ih minutah že v središču kraškega sveta, riža in nešteto gričev.  Bolj znana in v centru dogajanja je vasica Tam Coc, kjer je na voljo veliko prenočišč in restavracij.

Najboljši čas za obisk Ninh Bina je med aprilom in majem, ko je riž ze zelene barve in voda v rečnih strugah. Mi te sreče nismo imeli, ker je ravno po deževni dobi in voda še vedno preliva riževa polja. 🙁

Stroški :

  • taksi do naše sobe = 100.000 VND
  • motor = 120 VND
  • hrana = 150.000 VND
  • tempeljski kompleks Bai Dinh Pagoda = 100.000 VND/osebo
  • spanje z zajtrkom v Chill house homestay = 345.000 VND/noč

Devizni tečaji:  1 EUR = 27.000 VND

Leave A Comment