Blog Popotna fotografija Potovanja Travel with kids Vietnam 2019
spela  

Največja atrakcija Vietnama – Golden Bridge

Da Nang je mesto, ki leži na sredini države Vietnam med Hanoi-em in Ho Chi Minh-om (Saigon-om) ter velja za četrto največje mesto v državi. Poleg dolge peščene plaže je mesto znano tudi po številnih mostovih in eden med njimi je Zmajev Most (Dragon Bridge).

Mi smo si Da Nang izbrali, ker velja za izhodiščno točko do trenitno največje atrakcije v Vietnamu, znamenitega mostu, ki so ga poimenovali Golden Bridge (Zlati most). Most se nahaja v okviru letovišča Ba Na Hills na gori Trường Sơn, katera je oddaljena 25 km od Da Nanga.

Ba Na Hills je letovišče namenejn sprostitvi in potovanju, ki se nahaja na višini 1.478 metrov in ima zaradi tega edinstveno podnebje. Povprečna temperatura se giblje okoli 20 stopinj preko celega leta. V svojem okrilju pa nudi največjo turistično atrakcijo v Vietnamu. Letovišče, kot so ga poimenovali Francozi, so zgradili francoski kolonisti za njihove turiste. Po Francoski revoluciji in pred Vietnamsko vojno so območje uničili in šele po letu 1988 so pričeli z rekonstrukcijo gore Ba Na Hills. Letovišče so z dolino povezali z najdaljšo enosmerno žičnico na svetu Ba Na, ki so jo odprli 29. marca 2013 in meri 5.801 m ter vas v 15 minutah dvigne na višino okoli 1500 metrov.

Most z imenom Golden Bridge (Cầu Vàng) je ena od novejših atrakcij, ki so ga odprli junija 2018, je le del letovišča in resnično prava atrakcija ter magnet za številne turiste, ki se sem zgrinjajo iz vseh delov države. 150 metrov dolg zlat most po katerem ima tudi ime Golden Bridge podpira par velikanskih rok.

Most obdajajp čudoviti cvetlični vrtovi Le Jardine d’Armour, Francoska vinska klet, ter čudovita bela Linh Ung Pagoda, ki se dviga 27 metro visoko.

Nad prvo postajo, dobrih 100 metrov višeje je nastal park Sunworld Fantasy, ki ima katoliško cerkev, hoteli Mercure 4*, čudovito francosko vasico s številnimi gradovi, ki še vedno rastejo, muzejem voščenih lutk in številnimi odličnimi restavracijami. Park velja za “nebesa na zemlji”, kjer domišljija nima meja.

Slike in video pove svojo zgodbo, ki jo je težko napisati, a sigurno je bilo vredno svojega denarja, ker ponudba je resnično velika.

Mi smo si celodnevni izlet rezervirali v hotelu in plačali za pot 1.100.000 dongov (42 eura) za odraslega in 850.000 dongov (32 eura) za otroka nad 110 cm. V ceni je bilo zajeto prevoz od hotela do gondule in nazaj, spremstvo angleško govorečega vodiča, gondula, ter samopostrežno kosilo. Muzej voščenih lutk in zabaviščni park se doplača 100.000 dongov (4 eure)/osebo.

Foto by Spela Bokal, video by Travel With Kids

Leave A Comment