Blog Potovanja Venezuela 2008-09
spela  

Na poti do Cuidad Bolivarja

No pa bom koncno pisala, kjer sva trenutno, sicer ze nazaj iz 3 dnevnega izleta v Nacionalni park Canaima!

Najprej kako sva prisla do C. Bolivarja.
Iz Los Llanosa sva najprej sla do Mantecala – to je blo se v ceni izleta – potem pa naprej do San Fernanro de Apure, kjer sva bila tudi za Novo Leto. Hotel oz. sobo sva dobila s pogledom na glavno ulico, kjer je bilo cez dan kar zivahno, zvecer pa nikjer nikogar.
Otroci na tem obmocju nekaj zanjih dni pred Novim Letom naredijo lutke v velikosti cloveka in jih postavijo ob cesto ali kar na sredino ceste in potegnejo ceznjo debelo veru, da morajo vozniki opocasniti voznjo, potem pa pobirajo denar. To delajo do novoletnega vecera, potem pa gredo kupiti petarde,… jih zatlacijo v to lutko, ter to nekako vse skupaj zvezejo in za novo leto ob 0.00h vse skupaj prizgejo, da prakticno raznese lutko na prafaktorje. MIdva sva videla samo lutke in otroke, ki so pobirali denar, po morem rect, da ga je skoraj vsak sofer dal. Pokalo je pa itak skoz, tko, da sva bla kar malo boljse volje, da je tega praznika koncno mimo.
Midva sva ga prezuvela tko kot kak drug dan oz vecer, s to razliko, da sva si v alkohol shopu kupila sangrijo, da sva lahko nazdravla.
Drugace je pa ob praznikih in nedeljah v tej drzavi skoraj vse zaprto okoli 20h, cene prevozov in izletov se pa podvojijo. Tko sva na 1.1.09 za prevoz do Dos Caminos – slo. dve cesti – placala dvojno ceno. Iz te male vasice. kjer se zdruzita cesti proti morju in C.Bolivarju pa sva morala cakati na bus nekaj ur, ker pelje samo 1 ali 2 na dan v najino smer.


Dos Caminos vojaska postojanka oz. kontrolna tocka!

Cakala sva na vojaski kontrolni tocki, potem sem pa jaz napisala na list Cuidad Bolivcar in kmalu se nama je obrestovalo. Ustavil nama je nek gospod, ki je sel va C. Bolivar na pogreb svojega oceta. No, bil je res ful prijazen, po poklicu odvetnik, kar je pomenilo, da je imel nekaj denarja, zato za prevoz nisva placala nicesar, za povrhu nama je pa se prenocisce nekje med potjo castil, ker smo se vozili ze cca 8h in je bila ze tema. V C. Bolivar naju je pripeljal dopoldan nasledni dan. Res lepo od nega!
C.Bolivar – sobo sva dobila v starem delu mesta, kjer so vse hise pisane, je res lepo. Posada Don Carlos je bla ta, kjer sva imela sobo v 2-h stukih s klimo, zunaj pa cez 30 stopin. Je res pasalo se dobro naspati po dveh neprespanih noceh polnih komarjev v Los Llanosu.
Naslednja pot pa je bil NP Canaima, to pa v naslednjem javljanju!
Pa pa

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes