Blog Družinska fotografija Fotografiranje otrok
spela  

Male pikice

Drži, da nam otroci spremenijo življenje in, da nikoli nismo več sami, a nam h krati tudi polepšajo številne skupne trenutke, pričarajo smeh na obraz in odvzamejo kako urico spanja. 🙂

Prelepi so trenutki, ko izvemo, da se nam bo v bljižni prihodnosti pridružil/a mala kepica, ki bo prav gotovo deležna vse naše pozornosti.

Prav vsi imamo doma fotoaparat, s katerim želimo beležiti vsak pomembnejši dogodek v razvoju našega otroka. A pri tem ne malokrat zaidemo v težave. Največkrat je težava v svetlobi, ki jo je vedno premalo za dobro, kvalitetno fotografijo narejeno s fotoaparatom za domačo rabo, če lahko tako rečem. Zato smo tu tudi mi, številni fotografi, ki se fotografiranja otrok lotevamo na drugačen način in s pravo opremo. Seveda ne moremo biti ves čas poleg vas in vašega malčka, ko se zgodi toliko stvari, lahko pa smo parkrat letno. Fotografije so tiste, ki zamrznejo dogodek in ga v tiskani obliki zapišejo v večnost in so tiste, ki jih boste z leti vse večkrat in vse raje pregledovali, tudi skupaj z otrokom.

Kdaj fotografirati vašega malčka?

Vsekakor je prvi zaželjen obisk fotografa v fazi, ko se še spoznavate, se pravi v prvih 14 dneh, ko malček po večini spi. Drugi obisk je lahko nekje okoli 3 meseca, ko se že odziva na vaše poteze, že oponaša, se smeji in pase kravice. Tretji obisk je v času, ko otrok sedi in počasi spoznava puzanje in se že zavestno igra s svojimi igračkami. Četrti obisk je, ko odpihne 1. svečko in počasi že dela prve korake. Kasneje je fotografiranje manj pogosto, lahko pa se opravi tudi že v naravi.

Vsak Fotograf, vam bo pripraviv svojo ponudbo za fotografiranje na domu ali studiu. Sama pristajam na fotografiranje na vašem domu, saj je to najmanj stresno za starše in otroka. Fotografiranje traja nekje eno uro. Na fotografiranje lahko prinesem s seboj razne dodatke od ročno izdelanih kapic Simso-Baby, do prednetov, v katerih lahko slikamo vaše malčke. Priporočljivo je, da tudi sami pripravite vsaj eno njegovo igračko, kako nežno odejico in pripravite prostor za slikanje, ki je dovolj svetel in ima čim manj motečih elementov v ozadju, za vse ostalo poskarbim sama.

Če vasa zanima več gelde fotografiranja vašega malčka, mamice in očija, kot družinsko fotografijo, vam z veselejm naredim vse kar želite. Najbolje pa bo, da se dogovorimo nekaj tednov ali vsaj dni v naprej, izberemo pravo uro fotografiranja in tako popolnoma izkoristimo naravno svetlobo. Za naročila ali vprašanja glede fotografiranja, vaših malčkov, še pred tem pa tudi mamin trebušček in kasneje celotno družinico mi pišite na info@spelabokal.si ali pokličite 031 385 670.

Spodaj objavljam nekaj malih princesk v starositi od 10 dni do eneda meseca.

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes