Blog Šport
spela  

Itak freestyle desant Kranjska Gora 2010

Ta vikend je potekal glavni dogodek deskarjev v tej zimi na sončni strani Alp na prireditvi Itak freestyle desant Kranjska Gora 2010, kjer so se tekmovalci in tekmovalke za točke evropskega pokala in državnem prvenstvu pomerili v Slopestyleu in big airu.

Kar 46 deskarjev  in 10 deskark se je  podalo na snežne objekte in z dobrimi predstavami so navduševali gledalce. Po dveh kvalifikacijskih vožnjah v tekmovanje Slopestyle se je v finale uvrstilo 10 moških, pri dekletih pa so zaradi sprememb vremena obveljali kvalifikacijski rezultati in tako se je predčasno zmage veselila deskarka iz Južnoafriške republike Marta Jekot, drugo mesto je osvojila Hrvatica Ana Rumiha, tretja pa bila Slovenka Vesna Kajzer ter s tem osvojila državni naslov in povedala: »Zelo sem vesela, da sem pokazala to kar znam, pa seveda da sem postala državna prvakinja. Današnji dan je bil res uspešen, res sem zadovoljna s svojimi nastopi.« Ob Kajzerjevi sta na stopničkah za državno prvenstvo stali še Sara Domajnko in Taja Korpar.

Pri moških  je bil  finalni nastop v znamenju slovenskega in ruskega deskarja. V prvem poskusu je Matevžu Petku uspel odličen nastop in pred drugim skokom je imel nekaj prednosti pred rusom Sergejem Lapuškinom, ki je vodil po kvalifikacijah. Vodilnima po prvem delu sta se v drugo ponesrečila pristanka pri skokih in obveljali so rezultati iz prvega dela finala. Zmage se je tako veselil Matevž Petek, ki je postal tudi državni prvak, saj je tekma štela tudi za državne naslove. »Zelo sem vesel, da mi je v letošnji sezoni končno enkrat uspelo zmagati. Prvi finalni nastop mi je res dobro uspel, naredil sem to, kar sem si zamislil in zelo sem zadovoljen.« je bil po tekmi zadovoljen Celjan, ki pa že gleda tudi na prihodnjo sezono, »Z mislimi sem že na svetovnem prvenstvu v Španiji, zdaj se že pripravljam za najpomembnejšo tekmo prihodnje sezone. Čeprav je letošnji svetovni pokal že končan, jaz še vedno treniram, na Rogli imam dobre pogoje in skušam jih čim bolje izkoristiti.« Rus Lapuškin se je moral zadovoljiti z drugim mestom, tretji pa je bil še en Slovenec Tim Korpar, ki je državno prvenstvo končal kot drugi.

Drugi dan so tekmovali v Big airu in prav tako kot dan porej so dekleta tekmovanje zaključile po kvalifikacijah. Zmage se je tokrat veselila Hrvatica Ana Rumiha, ki je po sobotnem drugem mestu dodala še zmago in dejala. »Zelo sem zadovoljna, tu sta mi uspeli dve dobri tekmi, domov odhajam z dvema dobrima rezultatoma,« druga je bila njena rojakinja Anja Stefan, tretja pa deskarka iz Južnoafriške republike Marta Jekot. Naslov državne prvakinje v big airu je osvojila Sara Domajnko, druga je bila Taja Korpar, tretja pa Vesna Kajzer. Pri moških pa se je zmage tokrat veselil rus Sergej Lapuškin, ki je po tekmi povedal: »Že včeraj sem upal na zmago, pa je bil na koncu Petek boljši, danes pa mi je uspelo. Skakalnica je bila odlično pripravljena, na njej sem se dobro počutil in posledično so mi tudi skoku dobro uspeli, zadovoljen sem s svojimi nastopi v Sloveniji.« Na drugo mesto se je zavihtel Slovenec Žigo Rakovec in  slavil tudi svoj prvi naslov državnega prvaka. »Tega res nisem pričakoval. Tokrat sem izkoristil dobre pogoje, naredil dobre trike in dober rezultat je tu,« je bil po tekmi zadovoljen in nasmejan. Na tretjem mestu pa je preizkušnjo končal Šved Alexander Osterstroem, v državnem prvenstvu je nadrugo stopnično stopil Matevž Petek, na tretjo pa  Žiga Erlač.

Leave A Comment