Blog Potovanja Venezuela 2008-09
spela  

Info – Venezuela

Dober teden se že potikava po državi, tako da sva kar dodobra že spoznala kako deluje.

Če je Venezela znana po lepih ženskah, morava reči, da je v resnici precej drugače. V večini so močnejše, za marsikatero pa lahko rečeva, da je debela in to so že otroci taki. Verjetno je razlog hrana, saj jejo zelo veliko hitre hrane in seveda obvezno coca colo ali pepsi!

Božično novoletno vzdušje, je tudi tukaj, saj so po zaslugi Špancev po večini kristjani in to precej zavedni. Midva to tukaj opaziva predvsem po tem, da so jaslice praktično na vsakem vogalu, balkonu in parku,… Trgovine so ob nedeljah po večini zaprte, cene raznih ogledov in prenočišč pa poskočijo.

Potrebno je tudi povdariti, da so nori na muzko, saj imajo vsi vgrajene ogromne zvočnike in ojačevalce, tako da vse bobni, ko se pelje mimo avto ali bus. Ob večerih pa si prirejajo havba party-je.

Če ima avtobus klimo, imajo le to prižgano ma maksimum, tako, da je potrebno na nočne buse vzeti seboj čim več toplih oblačil. Domačini si prinesejo deke, vzglavnike, kapo in rokavice, da lahko spijo.

1 ura vožnje z avtobusom je približno 1$ = 4,4BsF in pelje, ko je bus polen, ne glede na uro oz. ko so zasedeni vsi sedeži. 1,5l vode je od 3 do 4 BsF, 1 smirnof ice je 4 BsF,  1l bencina pa 0,04BsF.

Pivo imajo samo malo 0,25l, ker se zaradi vročine prehitro segreje in še ta po večini light, kar pomeni, da ima alkohola od 3 do 4,5%, normalno pivo pa ima po večini 6% ali več, samo ga zelo redko dobiš.

Cena za sobe se gibljejo nekje od 60 do 120Bsf odvisno od lokacije in velikosti mesta. Najnižje cene so večinoma s skupnimi kopalnicami in brez klime.

Šport številka ena v mestu je košarka, na podeželju bejzbol.

Vstopnin v parke, muzeje,… praktično nimajo!

Vojska ali policija pa je praktično na vsaki ulici, ampak zgolj za kontrolo prometa in preventivo.

Toliko za enkrat, kar se tiče hitrih informacij o Venezueli.

Related Posts

  • Los Llanos
    Los Llanos
  • Merida – Los LanosMerida – Los Lanos
  • Chichirivichi – CoroChichirivichi – Coro
  • Puerto Columbia – ChuoiPuerto Columbia – Chuoi