Blog Popotna fotografija Potovanja Travel with kids Vietnam 2019
spela  

Cesarsko mesto Hue – Vietnam

Hue je bil naša postojanka za Da Nangom. Tja smo prišli z vlakom v poznih večernih urah in šli direktno v Sunshine Hostel Hue, ki smo ga izbrali  preko bookinga. Sicer mala sobica, a povsem dovol velika za dve noči, kolikor smo si izbrali za ogled mesta Hue.

Hue je mesto, ki leži v centralnem Vietnamu in je bil v času dinastije Nguyen v začetku 19. stoletju glavno mesto države.

V hostlu smo vzeli motor za 120.000 dongov (4€) in se podali na raziskovanje mesta.

Ena od glavnih turističnih znamenitosti cesarskega mesta Hue je spektakularna Citadela Hue ali kraljeva palača Cesarskega mesta (Royal Palace of the Imperial City), ki je zgrajena v skladu s prakso »feng shui« in je na Unescovem seznamu kulturne dediščine od leta 1993.

Predno smo prišli do Cesarjeve palače smo se zapeljali skozi stara vhodna vrata v staro mestno jedro in kmalu smo zagledali ostanke Vietnamske vojne, kjer je prevladovalo ameriško letalstvo. Po hitrem ogledu smo naredili še en krog okoli Cesarjeve palače, ki je obdana z visokim obzidjem. Obzidje ima 4 mogočna vrata, a turistom je namenjen le en vhod na južnem delu skozi Noon Gate (100.000 dongov / osebo). Ta ogromen kompleks iz zraka deluje še precej večji, kvadratno obzidje meri kar 2,5 x 2,5 km.

Voda, ki napaja jarek je speljana iz bližnje reke Song Huong (Parfumske reke) s serijo zapornic. Celotno staro obzidano mesto se imenuje Hue Citadel, znotraj mesta se nato nahaja Imperial City (cesarsko mesto), ter v prelepem parku še Forbidden Purple City ali Prepovedano mesto, kjer je živela cesarska družina Nguyễn.

Mesto Hue so med drugo svetovno vojno močno bombardirali in tako je bilo tudi cesarsko mesto skoraj povsem uničeno, a so ga lepo obnovili in je ena glavnih turističnih atrkcij.

Nekaj kilometrov iz Hue-a, povsem ob reki Song Huong je znana pagoda Thien Mu Pagoda, ki je bila zgrajena leta 1601 po naročilu prvega vladarja Nguyễn Hoàng. Iz Hue-a vozijo turistične ladje s podobo zmaja, ki vas zapelje do pagode in tamkajšnega marketa.

Foto by Spela Bokal, video by Travel With Kids

Leave A Comment