Blog Popotna fotografija Potovanja Travel with kids Vietnam 2019
spela  

Budistični kompleks Bai Dinh – Ninh Binh, Vietnam

Drugi dan smo si sposodili skuter za 120.oo0 dongov (4,5 €) in se odpeljali cca. 20 km stran v mesto Gia Sinh do enega največjih budističnih kompleksov templja Bai Dinh v jugozahodni Aziji. Nekje pol ure vožnje smo potrebovali po čudoviti kraški pokrajini med številnimi skalnimi griči, kjer so v hladnem vremenu ravno začeli presajati riž.

Kompleks Bai Dinh je tako velik, da te s parkirišča odpeljejo z električnim avtobusom do vhoda. Družbo proti vrhu hriba, ki je posejan s templji, vam dela preko 500 izklesanih kipov bud višine 2.3 m, ki imajo različne položaje in geste ter ustvarjajo čarobni prostor in živahno vzdušje. Za kipi velikih bud je izklesanih preko 2000 malih bud. Templji, ki se dvigajo en za drugim proti vrhu imajo čudovite oltarje in kipe bude. Najpomembnejši tempelj med njimi je Tempelj Tam, ki ima v svoji notranjosti štiri čudovite zlato poslikane kipe zlite iz čistega brona – trije bronasti kipi Tam (12 m, 50 ton) in kip Velikega Buda Šakjamunija (16 m, 100 ton). Nekaj 100 metrov stran od templja Tam stoji mogočna 13 nadstropju visoka pagoda Bai Dinh, ki jo lahko opazite že daleč stran. V kolikor želite vstopiti v pagodo, katera ima spodaj zlato podobo bude boste morali dodatno plačati 50.000 dongov, to pa je tudi cena, ki jo plačate za podvig na vrh pagode, kjer je izjemen panoramski pogled na dolino in celoten kompleks.

Parkirnina za motor = 20.000 dongov (0,8 €)

Vstopnina v budističnih kompleksov templja Bai Dinh = 100.000 dongov (4 €) na osebo, otroci do višine 110 cm imajo brezplačno

Zaradi velikosti kompleksa smo se malce dlje časa zadržali pri ogledovanju in raziskovanju okolice. Sonce je kmalu zašlo za oblake in temperature so se na motorju hitro spustile zato smo se kmalu podali nazaj do naše najlepše sobice.

Tokrat smo pri naši čudoviti gostiteljici v Chill House Homestay naročili večerjo, ki jo je pripravila za vse sostanovalce, da se malce spoznamo in povemo kako anekdoto. 🙂

Luštno je bilo. 🙂

 

Get € 20 for every friend you invite to Booking.com. If your friend books and stays, they get 10% back.

 

Foto by Spela Bokal, Vlog by Travel With Kids

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes