Blog Potovanja Venezuela 2008-09
spela  

Sva ze na morju – Rio Caribi

Ja plan se je mal spremenil. Nisva sla na delto, ker v Tucopiti – zadnjem vecjem kraju pri delti Orinoko – nisva dobila nobene pametne ponudbe za ogled, pa se ful drago je blo, tko da sva sla kar naprej proti karibski obali. Ker busi niso vozili sva morala s taxijem, kar naju je mal drazje prislo, ampak sva veliko hitreje prisla do zeljenega kraja – Rio Caribi (za taxi sva dala C.B. – Tucopita 60BsF, Tucopita – neki na M – Rio Caribi 160BsF na osebo – povprecna hitrost pa okol 100km/h) teli taxisti so res norci, sam se vidi, da poznajo cesto, sicer je pa po vecini sama ravnina.

Rio Caribi – malo vecja vasica, ki premore supermarket – kitajski lastnik – pa kar nekaj internetov, pa na skoraj vsaki ulici alkohol shop. Sobico sva dobila v Posadi Papagajos za 70BsF s klimo in souporabo kopalnice in kuhinje. To je res kar ugodna cena, pa cisto je, so nama tud zrihtali oz zamenjali denar po 4,5BsF za 1$ in prat sva dala nekaj stvari, tko da bova spet lepa pa cista! 🙂

Ok, ta vasica je izhodiscna tocka za kar nekaj plaz v okolici, majo tud nek ranc, ki ga bova danes mogoce sla pogledat, pa terme z blatno kopeljo,… Vceraj sva si izbrala plazo Medina, ki velja za najpogosteje fotografirano plazo – na karticah – v Venezueli. Lahko si mislete kako je blo! Do nje pa ni tako enostavno, ker ne vozijo busi. Do polovice poti lahko gres s pik-upi, pol pa na stop al pa koga ustavis, tko kot midva, sam pes ne smes, ker je baje nevarno – nevem zakaj, sam so nama 3 to rekli! Midva sva ustavila prvi pick-up, ki je sel mimo in spet sva imela sreco. Sedela sva zadaj, jest na hladilni torbi polni piva, seveda sva ga tudi takoj dobila. Do plaze je blo cca 10km, spila sva vask 3 pire. Od tega pria se res ne mores na pit, ker ga je sam 0.25l pa 4% alkohola ma. Ko smo prisli do plaze, so mana takoj razlozili, kje bodo, da prideva na kosilo, ker so imeli seboj polno skledo mesa,… in so lepo zakurili ogenj in pekli pa pili seveda. Ponudili so nama tudli prevoz nazaj, tko da nama ni bilo treba nic skrbet kako priti nazaj.

Plaza Medina …. same kokosove palme, mivka, velika cca 500m, na plazi imajo lokalcek s pivom za 2.5BsF, ter cel kup mam, ki kuhajo in pecejo razne stvari. Jest sem si nakoncu privoscila eno ribico za 20BsF, kar ni drago, pa je bla res dobra. Seveda po plazi hodijo tudi prodjalci raznik spominkov,… Voda pa, ja kar marzla je bla (mal cez 20 stopin), verjetno zaradi dezja prejsni dan, sam je tko vroce, da je ravno prava za ohladitev, sam mal prej gres ven, ker te zebe.

Ker so nama rekli, da greva lahko nazaj z istimi, ki so naju pripeljali sva tudi sla. Jest sem morala najprej pojest se nekaj mesa, pa morem rect, da je bil dober, potem pa spit nekaj pirckov med potjo. Povedali so nama, da so iz Caracasa in sicer je bla to ena velika druzina, saj je blo kar 8 otrok, nekateri z ze svojo familijo. Vsega skupaj je blo ene 15 folka, pa midva. Ko so naju pripeljali nazaj v Rio Caribe, sva jim kupila dva paketa pirckov, da bojo imeli dovol do naslednje vasice, kjer spijo.

Danes zjutraj sva sla do morja pri najini vasici, kjer so ribici pripeljali ribe oz. tam je nekaksna trznica in sva kupila sadje – ananas, banane pa papajo, da si bova lahko zvecer naredila sadno kupo! Tolk za dones, sedaj greva pa naprej raziskovati!

PS – pod Venezuela 4 bova poskusala nalozit slikce, ce nama bo uspelo, ker nekaj nagaja. Na zacetku ima nekaj slik podnapise, naprej so pa neke cifre – je bil skratek – te slikce so iz NP Canaima! Sej se boste znajdli!

Lp, Spela

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes