Blog Šport
spela  

Skok na Malo Mojstrovko

5.30 je zazvonila budilka! Niti se ne spomnim, kdaj sem nazadnje vstala tako zgodaj in to za hribe, kajti ob 6.00 me je Tine že čakal pod hišo.

Prvič letos sem se podala resno v hribe in kar malce me je skrbelo kako bodo moje noge prenesle ta podvig, predvsem čevlji…. žulji! Prvič v resne hribe…. zato sva se podala na malce plezalno, sicer pa kar precej zahtevno turco iz Vršiča na Malo Mojstrovko po Hanzovi poti!

Dobro urco sva rabila do vrha prelaza Vršič, ker sva se s parkirala (3 €) in se podala v hrib. Vreme danes sicer ni bil ravno naklonjen, a na srečo ni pihalo in naju megla niti ni toliko motila. Lahko rečem, da mi je na prepadnih delih celo ugajala, saj nisem videla kam bi lahko padla, če bi se kaj zakompliciralo. Na srečo nisva imela nikakeršnih težav, še najbolj dvomljivo je bilo srečanje s podivjano ovco, ki je na vso moč tekla po potki proti Vršiču! 🙂

Hanzova pot je res odlična, ravno prav adrenalinska in prav nič dolgočasna. Sama sem se po njej na Malo Mojstrovko podala drugič, tako sem približno vedela kaj lahko pričakujem, medtem ko se je Tine v steno podal prvič. Vstop v steno je naravnost navzgor po klinih in s pomočjo jeklenice do vrha. Sama sem kaj hitro po štartu malce oblažila mojo peto, a predvsem v preventivo. Vzpon je potekal mirno, zelo sproščeno, z nekaj fotografskimi vložki in velik govora. Na sam vrh Male Mojstrovke sva se podala naravnost po grebenu, kamor sta nama svetovala dva izkušena planinca, ki sta bila celotno pot nekaj metrov za nama. Nagrada za trud in zgodno vstajanje pa je bil sonček na vrhu, ki pa je le v delčkih razkrival vršace okoli nas na višini nekaj čez 2000 metrov.

Kljub temu, da je bil to moj prvi vzpon letos, je to dva tisočak, natančno vrh Male Mojstrovke meri 2332 m, ki sva ga dosegla po dobrih 2 urah hoje. Za sestop sva porabila nekaj več kot eno uro.

Končni rezultat poleg rahle, a prijetne utrujenosti, dobra volja, nasmeh na obrazu in brez bolečin v nogah! 🙂

zp8497586rq