Blog Potovanja
spela  

Še zadnjič iz Sihanoukvilla

Včeraj in danes sva si izposodila motorček za 4$ na dan in se podala malce raziskovati okolico mesta. Zanimiv nama je bil ribiški predel, kjer je nešteto ribiških čolnov pripravljenih na dnevne ulove, … pogledala sva si tudi plažo na predelu Victory hill-a, ki pa je že skoraj povsem ruski, kajti oni največ vlagajo v ta predel in gradijo hotelske resorte. Nazadnje sva se šla kopat na plažo Otres, ki je malce naprej od naše. Vse plažice na tem predelu so si zelo podobne – bela mivka, … – so pa tudi na temu predelu lokalčki in bungalovi na plaži. Te lokale večinoma vodijo tujci. Aram nama je povedal, da sicer kot tujec zemlje ne moreš kupiti, lahko jo dobiš le dumpsoon exam v najem za 99 let, pomemben podatek pa je to, da ni potrebno plačevati nobenih davkov od prometa,…

Danes sva se peljala do NP Ream, a ni nič posebnega, voda je sicer malce lepša kot na načem koncu, a je območje parka samo do morja – naplavne ravnice na kopnem, ostalo pa je potem vojaško območje in celo črpališče ali samo sklaišče nafte.

Vsak večer se še vedno dobivamo v slovenskem lokalu, kjer nas je vsak dan več. Včeraj pa je Aram prirediv roštiljado, tko da sem se pošteno najedla dobrih zreskov in kurjih bedrc. Res je prijetno okusiti nekaj normalne domače hrane. Poskrbljeno je bilo tudi za vegetrjance, saj je pripravil solato iz paradižnika, paprike,… dobro in okusno. Tko sva bila dobro nahranjena in ponovno v dobri domači družbi, tokrt slovenskega para iz Kanade, v dobrih 50-ih letih in mladega 19-letnika iz Lj. Vsi so pa na poti že vsaj po nekaj mesecev! Ja, …

Danes se greva samo še posloviti h Aramu in mu neseva nekaj tablet,… kar midva ne It exam pdf potrebujeva več, njemu pa bo še kako dobro koristilo!

Jutri imava namen iti proti Kompotu približno 110 km južneje proti Phnom Penhu, kjer bova poskusila priti na Bokor hill, ki je trenutno v prenovi in je zaprt do leta 2012. Poskusiti ni greh pravijo!

Leave A Comment