Blog Potovanja Venezuela 2008-09
spela  

NP Mochima – Santa Fe – Isla de Margerita

Zadnja dva dni sva bila v ribiški vasici Santa Fe, ki premore kar nekaj alkohol shopov, pa samo en internet, pa še ta tako počasen, da ga skoraj ne moreš šteti, da sploh dela. Ko sva prišla v to vasico na robu NP Mochima sva se resnično spraševala, kje spoh sva in kje je kakšna plaža in posadica oz. hotel. Na srečo sva našla neke skandinavke, ki so naju pospremile do posadice praktično na plaži 10m stran od morja. Tukaj sva ostala potem dve noči in si šla malce pogledati okoliške plaže in dva otočka, kjer se je dalo celo malo snorklat, pa razen nekaj ribic in nekaj starih koral ni bilo veliko za videti. V tej posadici sta trenutno tudi dva Avstrijca iz Salzburga, ki potujeta po J Ameriki že 11 mesecev s svojim malim kombijem.


Tkole izgledajo dopoldnevi v tej ribiski vasici Santa Fe!

Park Mochima je znan predvsem po veliko malih in velikih hribovitih in poraščenih otočkov, kar velja tudi za celino. Zaradi vseh teh hribčkov, ki se dvigajo tudi do 500m nad morjem in se potem spet spustijo, je cesta  bolj zahtevna in hkrati tudi zanimiva za nas turiste, saj je na nekaterih mestih res lep razgled. Problem je pa v tem, da to samo vidiš, poslikat pa žal ne moreš, ker se bus ne ustavi, ampak mirno pelje dalje. In tako tudi midva nadaljujeva svojo pot naprej. Iz vasice Santa Fe sva sla najprej do Puerta Lacrusa, kjer sva šla na express trajekt do Isla  de Margerite (52BsF – 3 ure vožnje). Trenutno sva v neki vasici Juangriengo, ki naj bi bila priljubljena med popotniki, samo preden prideš do teh nekaj ulic sedi ničesar že skoraj obupaš. Nama je uspelo, še trije turisti so si pa premislili. Mogoče bo jutribolj zanimivo, ker je ponedeljek in bo kaka trgovina več odprta kot danes.

Drugače je celotno območje Isla de Margerite brezcarinska cona ali tukaj zona lire, sam otok je pa približno 45km oddaljen od celine. Jutri greva v Polmar preveriti za letalsko karto do Caracasa, saj zaenkrat nisva dobila nič po mailu, ker sva jo naročila prek neta, pa čeprav so nama rekl, da naj bi dobila potrdilo oz. karto. Ziher je ziher, pa če plačava z gotovino naju bo karta prišla samo 170BsF- 37$, kar res ni veliko, pa nama ne bo treba v Caracas. Potem pa upam, da nama bo ostalo še nekaj časa, da greva še mal na plažo pogledat. Bomo vidli. Tukaj imava  spet WiFi v sobi, tko da bova jutri ali paan kasneje spet kaj objavila.

Sedaj grem pa slikce zrihtat pa filmčke gor dat!

Lp iz vroče Venezuele!  🙂

Spela

Related Posts