Blog Potovanja
spela  

Kitajska četrt in cona 0

Malo nama že primanjkuje časa, zato in mal sem imela problemov z minijem in fotkam, to smo sedaj rešili, pa še Aleš si je končno kupil nov računalnik, da mam jest malo več časa za fotke in vse skupi. Mogoče naložim kake fotke, sam je kar problem z izbiro, ker jih je že blizu 900!

Po enem sončnem dnevu, ki sva ga imela včeraj je dones praktično skoz dež, zato imava kar malo problemov z izbiro kaj si bova pogledala oz. kam bova šla!

Včeraj sva si najprej pogledala železniško postajo, nato pa nadaljevala pot z metrojem do kitajske četrti na koncu Manhattna. Najprej sva preverila par stvari v prodajalni JR, ki je prav tako kot B&H v lasti židov in je razdeljena na posamezne trgovine po sklopih – foto, gospodinjski aparati, računalniki,…

Ker sva bila že v bližini sva si šla pogledat še luknjo dvojčkov (WTC) oz. točko nič (0), kjer je sedaj gradbišče. Seveda sva si pogledala še muzej in cerkvico v spomin žrtvam. Morem rečt, da je kar zanimivo za pogledat in ljudje predvsem američani v muzeju kar jokajo – ženske – ko se soočajo z raznimi izpovedim in posvetilom žrtvam. Je kar ganljivo! Trenutno se gradi nova stolpnica s parkom kjer bo nakazano, kje sta dvojčka pred tem stala!

Ker sva bila že na tistem koncu sva si šla pogledat še kitajsko četrt in little italy, tko da sva se kar nahodila čeprav je bil dež in nedelja! Kitajska četrt je kar velika in res dobiš občutek kod  bi bil v Aziji in ne v NY. Ulice so okrašene z raznimi tablami v pismenkah, trgovine s povsem kitajsko robo – hrana res ta prav njihova,… dobiš jo tudi na ulici, tako da sva si privoščila en riž z zelenjavo in ene nudlce, pa so bili res dobri. Glede govorice je razumljivo, da se sliši praktično samo kitajščina. Do Little Italy prideš tko, da greš čez cesto in že opaziš čez cestni napis little italy in restavracije eno za drugo,… je pa precej manjša kot kitajska četrt, ima sam par ulico.

Leave A Comment