Blog New York 1.maj 2009 Potovanja
spela  

1. Dan ogledov – New York

Noč je bla kar naporna, ker je tip zraven naja skoz smrčal, tko da sem jest že okol 5h prižkala minija in začela pisati in kopirati fotke. Vse gre mal počasneje kot doma, pa treba je delat takrat ko Aleš še spi. 🙂
Dan je bil res dolg, počutila sem se pa kot šolarček na končnem izletu, ker sva imela kar 4 vodene oglede. Pogledat sva šla Raio City, NBC studio, Rockefeller center znotraj, krožno turo pa reki Hudson, ki teče okoli Manhattna in je od januarja naprej znana po pristanju letala na njej. Po vseh teh sva si ogledala še muzej voščenih lutk Madame Tussauds New York, ki je res dobr. Lutke so res kot prave, tko da je kar malo nelagodno, ko stojiš zraven pa jo gledaš pa ne veš al je prava al ne. Zraven majo pa še hišo strhov 4D, mene je skor kap, ko sva šla skozen, ker uletavajo pravi našemjeni ljudje in te zasledujejo, se kak mrtvak pokonc postavi,…res grozen!
Seveda nama vreme tudi tokrat ni bil na najini strani, ker se je vsake toliko časa kar pošteno ulilo, midva pa seveda brez marel!
Kar se tiče hrane, zajterk in kako malico dobiš na ulici, tko kot kavo (0,5l za 1-2 $) v glavnem tko kot v filmih, drugače je pa precej restavracij in hitre prehrane, tud trgovine, kjer lahko vse dobiš,… Lačna nisva, žejna pa tud ne. Glede cen je tako, da je nekaj ceneje, nekaj pa precej dražje, tko da mal zberava pa gre.
Danes bi morala v Washinton DC, sam mava tukaj še tolk za pogledat, Obamo sva pa že srečala, da sva plan spremenila in ne bova šla! Drugič, itak je pa povsod dež napovedan!

Slike, hm so že, pa velik jih je, sam mi v sobi ne lovi Wifi, tko da boste mogli še mal počakat. Mogoče pa jutri spet prej vstanem pa ni znese kej gor dat!
Zdej morem pa nehat, ker greva spet vn!

PS. Aleš ma drugače dones rojstni dan, da ne boste pozabli!

VSE NAJBOLJŠE! 🙂

Leave A Comment