Blog Slovenija Šport
spela  

Peca v snegu, vetru, megli,…

Spet sem morala zgodaj vstati, saj sta me Meta pa Štfk že ob 7-ih čakala pred hišo. Pobrali smo še Matejo in se podali proti Črni na Koroškem! Seveda je bil obvezen postanek na kavici, a hitro naprej. Res je kar nekaj vožnje in ura je bila okoli 9-ih al pa malo čez, ko smo se podali v hrib proti Peci. Napoved ni bila ravno najboljša, a če smo se pripeljali iz gorenjske bomo tole Peco usvojili, pa če bo sonce al sneg, smo si rekli!
Start je bil nekje na 1000m in do Doma na Peci (1665m) smo porabili dobro uro in pol, saj nismo nič hiteli, pa še dva turna smučarja smo imeli s seboj, ki sta pogumno stopala navkrebar skoraj z isto hitrostjo kot mi. V domu smo se malce pogreli in okrepili, potem pa pogumno nadaljevali proti vrhu Pece (2125m). Vreme res ni bilo najbolj primerno za take podvige, na kar nas je Tina ves čas opozarjala, a trmasti kot smo bili smo nadaljevali. Res smo bilo dobro napravljeni, tako da nas ni zeblo, megla ni bila tako gosta, da bi jo morali rezati, veter je pa sicer bil in na vrhu, ko smo ga osvojili, te je res lahko prestavil za korak ali dva. A vrh je vrh in končno osvojen zimski 2-tisočak! 🙂

Čeprav meni osebno hribi niti ne pomenijo ne vem kaj, mi je bil tale vzpon kar všeč in tudi razmere me niso motile, prej so me še bolj spodbujale o nadaljevanju vzpona, saj življenja niso bila ogrožena! Vsi veseli smo se zbrali na vrhu Pece, naredili nekaj slikic in hitro zbežali dol, saj je bil veter brez milosti. Za sestop smo porabili eno uro in pot. Ker je potekala ravno prireditev izdelave gradov iz snega , zanan kot Gradovi kralja Matjaža, smo šli seveda pogledat in na kuhančka ali dva, za finale pa še burek z jajco v Velenju!
Res smo dodobra izkoristili dan, pa čeprav nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno, a vedno ne more biti sonca! 🙂
Hvala vsem za lepo, malce naporno soboto in seveda se priporočam za naslednjo turo!
Prisotni: Meta, Štfk-Klemen, Mateja, Ana, Luka, Tina in moja malenkost!