Blog
spela  

Na Filipinih izbruhnil najmanjši vulkan TAAL

Predzadnji dan na našem potepanju po Filipinih smo si izbrali za raziskovanje vulkana Taal, ki je od prestolnice Manila (otok Luzon) oddaljen le nekaj več kot 70 km. Vulkan Taal velja za enega najaktivnejših vulkanov na Filipinih in in leži na otočku sredi jezera Taal.

Sprehodili smo se preko mestnih ulic Manile do južne avtobusne postaje. Tokrat smo imeli presneto srečo, saj smo izbrali napačni avtobus, ki je peljal na obalo, a v pravi smeri. Da smo na napačnema avtobusu sem posumila zaradi precej visoke cene karte, ki smo jo plačali, zato smo ravno pravi čas povprašali, kam je avtobus namenjen – v Balayan. Zadevo smo hitro rešili, saj je avtobus naredil krajši postanek in zapleljal iz avtoceste namenjene proti obali, kjer smo vzeli Tuk Tuk in se zapeljali še cca 10 km v notranjost in prišli do izhodiščne točke, vasice Tagaytay, Talisay Bay. 

Taal je drugi najbolj aktiven vulkan na Filipinih. Gre tudi za enega manjših vulkanov na svetu s 311 mnv, ki je v zadnjih 450 letih izbruhnil kar 34-krat. Zadnji večji izbruh je bil leta 1977. Filipini ležijo na t. i. Pacifiškem ognjenem obroču, zaradi česar so vulkani in pogosti potresi stalnica.

Mi smo se najprej sprehodili po tržnici in nadaljujejo poiskali coln in za 2000 rupij, da nas je odpeljal do otoška sredi jezera.  Ob vznožju je ena od lokalnih trgovinic/ sadja/ juhce.

Leave A Comment