Key West

Po zajtrku sva naložila kolesa v avto in se odpravila priti Key West-u. Najprej do Miami-ja, potem pa naprej proti jugu dokler gre. Dobrih 300 km sva prevozila v nekaj več kot 5 urah, z manjšimi postanki.

Most, otoček, most, otoček,… nekako tako si sledijo otoki en za drugim vse do konca poti, kjer je Key West. Lahko rečem, da sem bila kar precej razočarana, ali pa so bila moja pričakovanja previsoka. Key West namreč ni majhen otok, pa tudi hišice niso tako karibske, kot sem pričakovala. Morda je v ozračju čutiti malce boj sproščeno ozračje, kot v okolici Miamija, a še vedno teče vse po pravilih.

Florida Keys so namreč otočja, ki so astala na koralnih grebenih in so najjužnejša točka Amerike. Najjužnejša točka je bližje Kubi kot Miamiju, od nje je oddaljena le 140 kilometrov in jo je menda ob lepem vremenu mogoče videti. Če držijo podatki, je vseh teh otočkov skupaj približno 1700.

Glede na to, da sva imela s seboj kolesa, sva se prkirala ob obali, kjer je bilo brezplačno parkirišče in si najprej  malce oddahnila od vožnje, nato pa vzela kolesa in se podala na raziskovanje najjužnejšega poseljenega otočka ZDA. Plaža je bila res lepa, tista prava karibska s palmami in belo mivko. Res lepo, a to je le en majhen predel na Key Westu. Imajo pa lepo urejena igrišča za odbojko, a na žalost ni bilo pravih kandidatov za igranje. Trudili so se neki domačini, boj brezdomci v supergah, ki žogo odbijejo le če ga zadane… ja pa še to so igrali z žogo za nogomet!

Po krajšem postanku na plaži sva se podala na raziskovanje in seveda sva poiskala slavni rdeče-črno-rumeni spomenik, ki označuje najjužnejšo točko. Obvezna je bila tudi fotografija, a je vrsta taka, da sva morala kar nekaj časa počakati, da sva prišla do najine skupne fotke. Pot sva nadaljevala le nekaj 100 metrov niže do hiše v kateri je nekaj let domoval pisatelj Ernest Hemingway. Zanimivo je to, da na ulicah lahko srečaš kar precej starejših sivih, zaraščenih Američanov, ki poskušajo na ta način posnemati Hemingwaya. Nasproti njegovo hiše stoji svetilnik, ki je prav tako turistična atrakcija, na vrtu pa lahko opaziš lutke v naravni velikosti iz tistega časa, kako se zabavajo, plešejo, otroci spuščajo zmaje,…

Midva sva naredila krog po otoku, naredila nekaj fotografij potem pa se počasi podala nazaj proti Miamiju oz natančneje Fort Lauderdaleju. Glede na to, da je Key West najjužnejša točka ZDA imajo na na otoku oz enem pred njim tudi vojaško oporišče, zato je v zraku polno vojaških letal, in nekaj teh je ravno pristajalo, ko sva se midva odpravila nazaj, zato tudi slika letala med vsemi ostalimi fotografijami!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *