Šport
spela  

Za ACH volley kar dva udarca

V petek 13.3.09 se je na Dunaju z zaključnim turnirjem končala srednjeevropska liga, v kateri so sodelovale domača ekipa Aon hotVolleys, Posajilnica Aich/Dob, Hypo Tirol in naši prvaki iz Bleda. Po 17-ih zaporednih zmagah so Blejci doživeli prvi poraz in to v finali proti ekipi Hypo Tirol z rezultatom 3:0 (25:14, 25:19, 25:19). Popolnoma razglašena in nerazpoznavna je bila igra ACH villey-ja, kljub pogostim menjavam kanadski strateg Glenn Hoag na blejski klopi ni našel prave šesterke, da bi se lahko zoperstavila odlični igri Tirolcev, ki so po dveh zaporednih zmagah ACH-ja tokrat prevzeli pokal prvaka srednjeevropske lige.

Poraz pa ni vse! Zaradi slabe igre naših prvakov in prepogostega nihanja v igri, ki si sledi že od pokala Slovenije, je takoj po koncu tekme na Dunaju podal svoj odstop glavni trener AHC volley-a Glenn Hoag in dejal: >> Poskušal sem delati po svojih najboljših močeh, trenirati moštvo in zmagovati, toda stvari enostavno niso delovale. Najboljše zame je da odidem. Menim, da je za moštvo v tem trenutku najbolj pomembno to, da zmaga v državnem prvenstvu, tudi za čudovite navijače in za klub, ki je odlično organiziran. Rad bi se zahvalil vsem tistim v klubu, ki so mi dali to priložnost, sem pa razočaran, da stvari niso delovale tako kot smo si vsi želeli, in stojim za to odločitvijo.>> Strokovno vodstvo kluba je ponujen odstop glavnega trenerja sprejelo, pri tem pa poudarjajo, da je odstop po tako slabi predstavi v finalu srednjeevropske lige logična rešitev, ni pa edina, saj nosijo del krivde tudi igralci sami.

Po tem porazu in premisleku je vodstvo ACH volley-a sporazumno prekinilo pogodbo z Delanom Thomas-om, ki klub zapušča, prav tako pa do konca sezone ne bosta več igrala Sebastjan Škorc in Jamin Čutorič, ki se bosta tako lahko posvetila družinskemu življenju, saj sta že oba očeta! Večjo minutažo bodo tako dobili mlajši igralci, ki potrebujejo izkušnje iz močnih tekem, ki bodo sledile v zaključnu državnega prvenstva.

Predsednik UO moštva ACH Volley-a Rastko Oderlap opozarja: <<Prd moštvom so ta hip še najbolj pomembni obračuni v državnem prvenstvu. Vnovična zmaga ni le strateški cilj, pač pa tudi edili predpogoj, ki odloča o usodi v prihodni sezoni v okviru evropske lige prvakov. To je namreč osnova, ki naše moštvo uvršča na lestvico čakajočih na posebno povabilo za nastopanje v evropski ligi prvakov.>>

Leave A Comment