Blog Florida 2012-13 Potovanja
spela  

Wynwood Art District

Wynwood je eno od okrožij Miamia, meni najbolj znan po grafitih in je tako imenovana grafitarska meka za vse street art umetnike celega sveta. Najdemo ga malce severno od Downtown Miami ali severno od 20th ulice, na zahodu meji na avtocesto I-95, na vzhodu pa na železnico – Florida East Coast Railway. Wynwood je razdeljen na dva dela, eden

že omenjeni Wynwood Art District, in drugi Wynwood Fashion District.

V predelu Wynwood Art District je preko 70 galerij, muzejev in drugih umetniških – art studijev… je prostor, kjer je umetnost doma. Kako umetnost prikazati in predstaviti radovednim obiskovalcem, tu prav gotovo vedo, saj svoja vrata galerijam in studijem odpro na ogled vsako drugo soboto v mesecu na tako imenovanem Wynwood Art Walk, o katerem sem že napisala nekaj člankov. Mnogo je tudi malih fashion butikov, kjer se prodajajo same odkačene stvari, po zelo dostopnih cenah. Na ulicah Wynwooda praktično vsak dan lahko opazujemo kako potekajo snemanja, foto shootingi,….

Tokratne fotografije spodaj predstavljajo le nove pridobitve in nove grafite, ki jih do sedaj oz lansko leto še nisem dokomentirala, razen velikega črno-belega fantka. Nekaj več fotografij je na mojem facebook profilu Spela Bokal Photography.

Leave A Comment