Blog New York 1.maj 2009 Potovanja
spela  

Vojaški muzej, Madison square garden, Broklinski most

Sej vam v naslovu vse piše, kje sva bila, tako da sploh ne bom velik pisala, itak sva imela dež!

Za začetek sva se sprehodila par ulic in avenij južneje do reke Hudson, kjer stoji  odslužena letalonosilka na kateri so uredili muzej – Intrepid Sea, Air & Space Museum! Stvar je res velika in zelo lepo urejena in predstavljena, ampak res ne vem, kako so se lahko tam kej znašli, ker je tolk enih stvari! Zraven letalonosilke je razstavljen Concod – letalo z nadzvočno hitrostjo (London – New York je rabil 2,5 ure, cena 6000$) – poleg tega 20. maja odpirajo zraven še podmornico, v načrtu pa imajo postaviti celotno floto – ladjevje in podmornice! Zanimiv in se splača it pogledat, če si že tu!

Pot naju je vodila cca 8 blokov stran do Madison square garden-a! Za tega te gotovo že slišal, saj v nje igrajo NBA in NHL tekme (košarko in hokej), prirejajo razne koncerte,…. res lepa in velika okrogla dvorana! Ogled je spet pripravljen tako, da greš pogledat vse – začneš v 10 štuku čisto na vrhu dvorane v VIP ložah, nadaljuješ v prvih vrstah, pogledaš slačilnice, nadaljuješ v obeh zasebnih lokalih  – klubih, se pogovoriš z eno od navijačic,… spet ful zanimivo! Na slikah boste pa videli kako zgleda še v sliki in ne samo v besedi!

Pol je pa ostal še shoping v B&H-ju odložiti stvari v hostlu in vožnja z metrojem do mostu Broklyn in Manhattan s pogledom na Manhattna, ki sta znana iz nočnih fotk. Ko sva prišla nazaj v center sva bila žal par minut prepozna za Rockefeller, bova pa danes poskusila!

Leave A Comment