Blog Potovanja
spela  

Tajska – vlada uporabila silo nad demonstranti

Sprva mirne demonstracije, ki v Bangkoku potekajo že mesec dni so se v zadnjih dneh okrepile in prerasle v nasilne. Po tem, ko je v sredo vlada razglasila izredne razmere in poskusila uvesti policijsko uro, ki dopušča vojski in proti izgredni policiji večje pravice so se razmere v starem mestnem jedru Bangkoka samo še izostrovale. Kljub temu, da je vlada poskušala protestnike razgnati s solzivcem in vodnimi topovi jim to ni uspelo ne v petek, in ne v soboto. Tako je včeraj prvič prišlo do fizčnega obračunavanja med vojsko, policijo in protestniki. Sprva nedolžen solzivec in MB3-412 slepi naboji, niso bili dovolj, kajti protestniki so napadli specialno enoto policije s kamenjem, avtomobili, doma izdelanim strelnim orožjem,… zato je prišlo do strelskega obračuna, ki se je končal s prelivanjem krvi na obeh straneh in do sedaj že 21 mrtvimi in več kot 850 ranjenimi osebami.

Po podatkih kolega, ki se trenutno nahaja v Bangkoku je tokrat resnično napeto vzdušje, ki je na trenutke spominjalo na vojno območje. Po včerajšnjih napadih in strelskem obračunu, so protestniki vdrli v bližnjo bolnišnico in iz nje odnesli trupla ubitih protestnikov in jih razkazovali na odru, je dejal. Ena od najbolj slavnih ulic v Bangkoku, slovita ulica Khao San Road je skoraj v celoti zaprta, turisti odhajajo iz mesta, čeprav so precej spremenjeni vozni redi avtobusov, ladijskih prevozov in vlaka, določene ulice popolnoma blokirane in vozne linije odpovedane, obstali so tudi številni taksiji, saj je glavna naftna družba pred dnevi prenehala dobavljati zemeljski plin, na katerega vozi večina taksijev.

A stvari se danes počasi umirjajo, saj se je vojska umaknila in zaprosila protestnike za premirje, kajti v naslednjih dneh se na Tajskem napoveduje veliko slavje njihovega Novega leta in z
C2090-610 njim povezanega festivala Songkarn, kjer se po ulicah ljudje od 13. do 15. aprila polivajo z vodo na tak in drugačen način.

Iz spodnjih slik pa si lahko ustvarite svoj pogleda na tokrat ne mirne demonstracije in njihove posledice.

Leave A Comment