Blog
spela  

Študentske demonstracije

Nekaj pred 13h so se zbrali študenti in dijaki na Prešernovem trgu, kjer so protestirali proti predlogu vlade o malem delu.

Mene osebno je presenetilo veliko število protestnikov – predvsem dijakov, ki so zgolj izkoristili prost šolski dan, med njimi pa jih verjetno zelo malo ve za kaj sploh protestirajo. Tako so sprva dokaj mirni protesti iz Prešernovega trga prerasli v nemirne demonstracije, predvsem vinjenih študentov in dijakov. Na ulicah je odmevalo: ” Malo vas je, malo vas je pi….” in kmalu so poleteli razni predmeti proti parlamentu in specialni enoti policije, ki je naredila živ ščit pred njo, saj je organizatorju protest ušel iz nadzora.

Zanimivi so mi komentarji na raznih spletnih straneh, ki so danes na veliko pisalo o protestu, kajti po večini se študentje in ostali stirnjajo s predlogom, zato mi je res nerazumljivo zakaj tak protest,…  Eden med njimi je: “Kakšen referendum neki, sej nas je že med študenti 90%, ki podpiramo malo delo in smo proti ŠOSu, ki ga je treba likvidirat! Žalostno, da gre večina jutri protestirat brez da bi sploh poznali vladni predlog.”

Fotke objavljene spodaj so bile narejene pred kasnejšimi izgredi, zato stavba Parlamenta v ozadju še ni poškodovana.

Leave A Comment