Blog
spela  

Soča. Krasna si, bistra hči planin, …

Trenutne temperature so res nekaj posebnega in z veseljem bi podpisala, da bi se tako vreme nadaljevalo še kak mesec ali dva!

Ne pomnim, da bi se sploh že kopala v naši lepotici Soča, ker pa smo ravno imeli karte za rafting in jih zaradi takih in drugačnih razlogov nismo izkoristili v prijetnih poletnih dneh, smo se odločili narediti izlet do Bovca in izkoristiti sonček in skok v Sočo. Vedno me prevzame ta modrina naše lepotice in vsakič si rečem, da naslednjič pridem za nekaj dlje časa,… Za rafting smo bili zmenjeni ob 13.h, kar se je izkazalo za idealno uro, saj je sonček na delih prijetno grel naša teleščka, in z veseljem smo naredili nekaj obratov, skokov in zamahov v prelepi, bistri Soči. Žal v sam raft fotoaparata zaradi varnostnih razlogov nisem vzela, tako spodaj objavljam le nekaj fotografij iz samega začetka in priprav. Sledilo je 8 km veslanja in uživanja na reki. Na reki smo bili skoraj sami, saj nas je prehitelo le nekaj kajakašev, ki prav tako kot m izkoriščajo lepo toplo vreme za tovrstne podvige in spoznavanje naše lepotice in gladine! Seveda je to povsem drug pogled na reko, ki je … prav takšnja kot jo je opisal Simon Gregorčič v svoji Soči!

Krasna si, bistra hči planin,
brdka v prirodni si lepoti,
ko ti prozornih globočin
nevihte temne srd ne moti.

….

Iz  Bovca smo se podali skozi Trento proti Vršiču in si ob poti pogledali še vojaško pokopališče padlim v 1. svetovni vojni, kjer je pokopanih okoli 600 avstro-ogrskih vojakov in mala ter velika kotira reke Soče, ki so vidna takoj ob cesti proti Vršiču. Za kako minuto smo bili prepozni, saj se je sonce že skoraj v celoti skrilo za Bovške hribe, a je kljub temu je nastalo nekaj zanimivih posnetkov!

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes