Blog Družinski izlet Enodnevni izlet Narava Popotna fotografija Slovenija
spela  

Slemenova Špica

Zlato rumeni mecesni so nas spremljali že po poti iz Kranjske Gore proti Vršiču, ki velja za izhodišče, v kolikor se odpravljate na Slemenovo Špico. V jesenskih dneh je to sigurno eden od bolj obleganih vrhov, ki se dviga desno od Vršiča.

Na portalu Hribi.net je pohod na Slemenovo Špico napisano kot lahka označena pot, ki je primerna tudi za družine z otroki, pa čeprav je njen vrh na višini 1911 mnv. Tokrat ni bilo nič drugače, saj je bil prelep sončen dan in zadnji dan krompirjevih počitnic. Že na parkirišču je bilo znano, da bo vrh zelo obljuden, saj smo komaj dobili parkirno mesto.

V prvem delu poti do sedla je bila prava promenada, a se je večina obiskovalcev že vračala proti izhodišču, saj je ura že odbila 13.h. Mi smo se malce prilagodili našemu najmlajšemu članu in se odpravili v času, ko Tim spi in je zunaj najtopleje. Po dobrih 20 minutah hoje pridemo čez prvi strmejši del do sedla kjer zavijemo desno proti Slemenovi Špici, na levo pa pot vodi po Hanžkovi poti na Mojstrovko. Kmalu smo prišli na senčni del, kjer je bila pot pomrznena, kljub temu, da je bilo na soncu preko 15 stopinj. To je predel, ki sem ga poimenovala Lunina pokrajina, saj je vse sivo, hladno, poledenelo in čisto nasprotje s soncem obsijanemu zlato rumenemu vrhu Slemenove špice.

Mecesni resnično naredijo pokrajino mistično in kičasto lepo. Na eni strani se bohoti Mojstrovka, na drugi Jalovec, zlato rumena trava pod vrhom pa je kot en velik tepih po katerem so podesale skupinice in družine z velikimi ter malimi otroki. Mi smo se malce odpočili in naredili nekaj fotografij, potem pa smo se odpravili nazaj, saj je sonce že počasi izgubljal moč in še dodatno rumeno barval pokrajino.

Mislim, da ni več potrebno pisati, saj fotografije spodaj veliko lepše opišejo pohrajino okoli nas. 🙂

Podatki iz Hribi.net

Izhodišče: Vršič (1611 m)

Cilj: Slemenova špica (1911 m)

Čas hoje: 1 h 15 min

Zahtevnost: lahka označena pot

Višinska razlika: 300 m

Višinska razlika po poti: 350 m

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes