Blog
spela  

Sestri Fabjan na glavnem turnirju svetovne lige

P7258540

In piše se zgodovina, saj sta sestri Erika in Simona Fabjan prva slovenska ekipa, ki se je prebila skozi ozko sito kvalifikacij in v glavni del turnirja svetovne lige.

Ta rezultat je potrditev, da delata resnično dobro in kvalitetno ter da je bila odločitev, da športne copate postavita v kot in se začneta   resno – profesionalno – ukvarjati samo z odbojko na mivki pravilna! Postali sta tudi prva ekipa, ki sta jasno in glasno napovedali svoje želje in pričakovanja, ter napovedali resen boj za uvrstitev na olimpiske igre v London 2012,…

Po tem, ko sta zmagali na praktično vseh domačih turnirjih v zadnih letih, sta zaigrali na raznih turnirjih evropske serije in nabirale pomembne točke ma mednarodni sceni in si tako priborile možnost nastopa na kvalifikacijah svetovne lige! Tokrat sta se podali v Haag kot 18 ekipa v kvalifikacijah, kjer se igra po sistemu enojne eliminacije, v prvi tekmi gladko premagali domačo dvojico – 15 nosilke –  Moekotte-Meertens z 0:2 (13-21, 18-21) in v drugi odločilni tekmi za preboj med najboljših 32 ekip še favorizirano britansko navezo Mullin-Dampney – 2 nosilke – z rezulratom 1:2 (17-21, 21-13, 19-17). Tako sta se zapisale v zgodovino slovenske odbojke na mivki, za piko na i pa igrata prvo tekmo na turnirju, na centralnem igrišču, s 1. nosilkama Brazilkama Larisso-Juliano! Že s prebojem na glavni turnir sta presenetile, a tu imata lepe možnosti, saj se igra glavni turnir po sistemu dvojne eliminacije in po eventuelnem porazu na prvi tekmi ju v repasažu čakata poraženki druge tekme med  čehinjama Klapalova-Petrova (17 nosilke) in gruzikama Saka-Rtvelo (16 nosilke). Tekma se prične ob 11.00!

Za več informacij si lahko pogledate spletno stran http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/Competitions/WorldTour/2009x/Event/Index.asp?TournCode=WHAG2009, kjer lahko spremljate kaj se dogaja na svetovni ligi v Haagu!

2 thoughts on “Sestri Fabjan na glavnem turnirju svetovne lige

  1. spela

    Za konec 25 mesto na prvem turnirju svetovne lige. Vse čestitke! Lp

  2. spela

    Za uvod proti prvima nosilkama pač ni šlo, začetna trema in prvi niz se je kaj hitro zaključil, v drugem pa sta zaigrali bol sproščeno, zbrano in se dobro upirali favoriziranima Brazilkama tudi za končno prvo meso.
    Larissa-Juliana BRA [1] – Fabjan-Fabjan SLO [32] -> 2-0 (21-9, 21-15)

    V nadaljevanju ju čaka tekma Fabjan-Fabjan SLO [32] – Saka-Rtvelo GEO [16]m kjer imata ob dobri igri lepe možnosti za napredovanje.

Leave A Comment