Blog Šport
spela  

Ratitovec v polni luni

Res je že nekaj snega padlo po hribih, a ga je po večini tudi hitro pobralo.

Res je tudi, da so že skoraj tradicionalni pohodi na Ratitovec v snegu in polni luni.
Tokrat je bilo nekaj snega in polna luna, ki pa se je vse bolj smo se vezpenjali proti vrhu vse hitreje skrivala za oblake in na koncu oz. na vrhu povsem skrila. Za povrhu vsega pa je zapihal veter, tako da smo se kar hitro skrili v toplo kočo!

Vse pa se je pričelo dan pred tem, ko sem sredi Ljubljane pogledala v nebo, kjer je sijala skoraj polna luna. Ni minilo dosti časa, da mi je šinila misel, kaj če bi šli na Ratirovec, pa ravno Neja je doma! Seveda je akcija obvečšanja hitro stekla, a bolj ko smo se približevali odhodu več namišljenih udeležencev se je predalo. Tako smo ostali le trije vztajni, da osvojimo vrh Ratitovca.

V hrib smo zagrizli kar pozno, saj je ura že odbila 20.00. Vztrajno smo se dvigali in ob soju polne lune in male čelne svetilke korakali vse bližje cilju. Nekje na 2/3 nas je počasi začela zapuščati luna in pokazale se so prve snežne zaplate iz preteklega tedna. Vrh smo osvojili po dobri uri hoje, a nismo pretirano hiteli. Spodaj je samo nekaj fotk kot dokaz, da smo res bili na vrhu, kajti zunaj sredi noči, ni bilo prav toplo in na vrhu je kar pošteno pihalo.

Hvala za udeležbo mojima sotrpinoma Mateju in Anžetu!

1 Comment

  1. Porezen 1.1.2012 : Povejmo.si

    […] Related posts:Ratitovec v polni luni […]

Comments are closed.

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes